15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΓΝ Νίκαιας: Νεκρή αποκλειστική νοσοκόμα που πήδησε από το παράθυρο για να αποφύγει τον έλεγχο

Πρόσφατα

Σε τραγωδία εξελίχθηκε ο έλεγχος της αστυνομίας στο Νοσοκομείο Νίκαιας, για μια 50χρονη γυναίκα από την Αρμενία, που εργαζόταν, μάλλον χωρίς άδεια, ως αποκλειστική νοσοκόμα. Κατά τη διάρκεια ελέγχου από την αστυνομία, η γυναίκα προσπάθησε να διαφύγει τη σύλληψη, με αποτέλεσμα -μπροστά στα μάτια ασθενών, επισκεπτών και γιατρών- να πάρει φόρα και να πηδήσει από τον πρώτο όροφο του νοσοκομείου, και να τραυματιστεί σοβαρά φέροντας πολλαπλά κατάγματα. Δυστυχώς, λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Να σημειωθεί πως το ζήτημα με τις αποκλειστικές στα νοσοκομεία δεν είναι ένα σημερινό φαινόμενο, ωστόσο, «άνθησε» στα χρόνια των μνημονίων: βοήθησαν σε αυτό τόσο η έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία (αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που έχουν εφαρμόσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις, και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, τα τελευταία χρόνια), όσο και το ότι οι αποκλειστικές, χωρίς άδεια, κοστίζουν λιγότερο σε μια οικογένεια που βάλλεται κι αυτή από τις ίδιες πολιτικές που έχουν εξαθλιώσει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Μάλιστα, με εγκύκλιό του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, αντί να κάνει μόνιμες προσλήψεις προσωπικού (επικουρικοί, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό κτλ), επικαιροποιώντας εγκύκλιο του Αδώνιδος Γεωργιάδη, έβαλε τους νοσηλευτές να κάνουν και το… σεκιούριτι, για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, ελέγχου συνοδών και αποκλειστικών νοσοκόμων και τον έλεγχο ατόμων που διακινούν είδη ή διαφημιστικό υλικό κ.α. (σ.σ.: καθήκοντα που είναι στην ευθύνη της Διοίκησης κάθε νοσοκομείου και του προσωπικού ασφαλείας).

Με αφορμή το τραγικό αυτό γεγονός, του θανάτου της αποκλειστικής νοσοκόμου, έρχονται στην επιφάνεια δύο ζητήματα: Το πρώτο είναι ότι η κυβέρνηση δεν δίνει άδεια παραμονής και εργασίας σε μετανάστες και πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να οργιάζει η «μαύρη», φτηνή και απλήρωτη εργασία και το δεύτερο ότι, μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, ανθεί η ιδιωτική δραστηριότητα, αφού υπάρχει σημαντική έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα οι πολίτες να αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις