Εργαζόμενοι και Σωματείο ΣΙΔΕΝΟΡ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με καθημερινές στάσεις εργασίας (8πμ.-12πμ., ξεκίνησαν στις 25 Ιούνη και θα σταματήσουν στις 9 Ιούλη), αντιδρώντας στην εργοδοσία που αρνείται να συμφωνήσει σε ΣΣΕ με ανάκτηση των απωλειών, που περνάει «στα ψιλά» την απαίτηση των εργαζομένων για μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο χαλυβουργίας, αλλά και που εκδικητικά προχώρησε σε ένα είδος ανταπεργίας (lockout), θέτοντας τους εργαζομένους σε διαθεσιμότητα. Σήμερα, Παρασκευή 28 Ιούνη και ώρα 10πμ., στην αίθουσα του 7ου ορόφου του ΕΚΘ, το Σωματείο ΣΙΔΕΝΟΡ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να ενημερώσει αναλυτικά τον κόσμο της δουλειάς για την κατάσταση στο εργοστάσιο, τη στάση της εργοδοσίας, αλλά και τις κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Χθες, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου δέχθηκαν ένα ακόμη εξώδικο (μετά τις θυγατρικές), από τη ΣΙΔΕΝΟΡ αυτή τη φορά, που -ούτε λίγο ούτε πολύ- χαρακτηρίζει παράνομες τις κινητοποιήσεις, απειλεί με οικονομική εξόντωση, αλλά και με… παράταση της διαθεσιμότητας. Φτάνει, μάλιστα, στο σημείο να συκοφαντήσει το Σωματείο και τα μέλη του ότι κινούνται με «εξωεργασιακά κίνητρα», αλλά και να το κατηγορήσει πως οδηγεί την επιχείρηση, με τις κινητοποιήσεις του, σε λουκέτο!!!
Τι απαντά το Σωματείο ΣΙΔΕΝΟΡ
Τείνει να εξελιχθεί σε επιχειρησιακή συνήθεια, η αποστολή εξώδικων στα μέλη του ΔΣ του σωματείου από την εργοδοσία της ΣΙΔΕΝΟΡ, σαν απάντηση στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σχετικά με την υπογραφή νέας ΕΣΣΕ που αποφάσισε η ΓΣ του σωματείου!
Απαντάμε λοιπόν:
Ως γνωστόν υπάρχουν κάποιοι συνάδερφοι οι οποίοι δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα -εξ ου και η προκήρυξη στάσεων εργασίας που να τους καλύπτουν ώστε να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.
Όσοι μιλάνε για “αντιπαλότητα” και “εχθρότητα”, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη… Πολλοί από εμάς είμαστε δεύτερης γενιάς εργαζόμενοι,και δεν ξεχνάμε ΠΩΣ φερόταν κάποτε αυτή η εταιρεία.
Εμείς αντίθετα συνεχίζουμε να μιλάμε για μια νέα ΣΣΕ, όπου οι νέοι εργαζόμενοι δεν θα αμείβονται όπως μέχρι σήμερα με 690€ το μήνα, έχοντας εργαστεί 10 νυχτερινά και 2 Σαββατοκύριακα – ούτε τεχνίτες με υπηρεσία 20 και 25 χρόνια με 870!
Ως γνωστόν οι πύλες (δεν είναι μία) είναι ανοικτές, και περιμένουμε να δούμε ΤΙ άλλο θα εφευρεθεί προκειμένου να δικαιολογηθεί η επόμενη διαθεσιμότητα (Lockout στην πραγματικότητα-ήτοι ΑΝΤΑΠΕΡΓΙΑ που απαγορεύεται).
Όπως και να έχει, για το Σωματείο, η όποια “διαθεσιμότητα” είναι ΑΒΑΣΙΜΗ, ΠΑΡΑΤΥΠΗ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ και πάνω απ’όλα ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ. Και μένει να αποδείξει η ιστορία ποιος έχει δίκιο, αν και αυτό στο οποίο πιστεύουμε είναι πρώτα η δική μας δράση και αποφασιστικότητα -μια και η ελληνική δικαιοσύνη πολλές φορές δυστυχώς κωφεύει υπέρ των εργοδοτών.
ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ δε την εταιρεία να μας κατονομάσει ΕΠΙΣΗΜΑ, ΠΟΙΑ είναι τα “εξωεργασιακά κίνητρα” που επικαλείται, καθώς και ΠΟΤΕ, ΠΟΥ και σε ΠΟΙΟΝ έχουμε αναφέρει ότι πρόθεση μας είναι να κλείσει το εργοστάσιο (!), μια και οι συνάδερφοι με τους οποίους μιλάμε καθημερινά σε όλη την διάρκεια των κινητοποιήσεων, και είναι ενήμεροι για όλες τις κινήσεις του ΔΣ, δεν το έχουν ακούσει ποτέ!
Άλλωστε ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και ΠΟΤΕ δεν έχουν κλείσει επιχειρήσεις από συνδικαλιστές και εργαζόμενους. Αντιθετα ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ τα κλείνουν οι εργοδότες, είτε γιατί το κέρδος (που είναι το ΜΟΝΟ που τους νοιάζει) πέφτει, είτε γιατί επιζητούν περισσότερο, κάνοντας αδειανά πουκάμισα τις λέξεις “ανάπτυξη”, “εταιρική κοινωνική ευθύνη”, “υγιής επιχειρηματικότητα” κλπ.
Η περίπτωση Μάνεση το 2011 είναι άκρως διαφωτιστική για τις προθέσεις του καθενός, και πλέον ξέρουμε να ξεχωρίζουμε καλά τους αντιπάλους από τους συμμάχους.
Όσο για τον διακαή και μάταιο πόθο ορισμένων να διαλυθεί αυτή η υπέροχη, ενωμένη, αραγής και αποφασισμένη ομάδα, ώστε να χαθούν τα αιτήματά της, τους πληροφορούμε ότι με την διασπορά ψευδών, την μαύρη προπαγάνδα και την παρωχημένη από δεκαετίες νοοτροπία τους το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δυναμώνουν το πάθος και την συμμετοχή στον δίκαιο αγώνα μας!
ΚΑΛΟΥΜΕ τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, κρίνοντας τα αντικειμενικά στοιχεία, τις πραγματικές δυνατότητες της εταιρείας και τις απαιτήσεις μας, οι οποίες είναι αστείες για τα οικονομικά μεγέθη της, να δώσει λύση με την υπογραφή της ΣΣΕ που προτείνουμε, μια και τείνει να χαθεί εντελώς η σοβαρότητα, και η υπαιτιότητα δεν είναι δική μας.
Διαβάστε επίσης | Σωματείο ΣΙΔΕΝΟΡ: Από τις αστυνομικές «συμβουλές» και την ιδιότυπη ανταπεργία της εργοδοσίας, στα… τρία περιπολικά