8.8 C
Athens
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

«Δεν ξέρουν, δεν είδαν» οι κατηγορούμενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Πρόσφατα

Με έναν ακόμα κατηγορούμενο στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής να αρνείται κάθε σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καθώς και γνώση του τι έγινε εκείνο το βράδυ συνεχίζεται και σήμερα η δίκη. Ειδικότερα, ενώπιον του δικαστηρίου απολογείται ο Κ. Κορκοβίλης, ενώ, την απολογία παρακολουθεί και η σύντροφος του Πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Ο Κ. Κορκοβίλης υποστήριξε στην απολογία του ότι είχε αποχωρήσει δύο μήνες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή λόγω του θανάτου του πατέρα του και προβλημάτων υγείας της μητέρας του. Το προηγούμενο διάστημα πριν την αποχώρηση του υποστήριξε ότι πήγαινε μόνο σε ομιλίες και διανομές τροφίμων.

Όσο αφορά τις τρεις τηλεφωνικές του συνομιλίες με τον συγκατηγορούμενο του Ελπιδοφόρο Καλαρίτη, ανέφερε πως ο τελευταίος ήθελε να τον συλλυπηθεί ενώ για το μήνυμα το μήνυμα που έλαβε από την τοπική εκείνο το βράδυ ανέφερε πως δεν ρώτησε να μάθει τι τους ήθελαν εκείνο το βράδυ.«Δεν ρώτησα να μάθω τι ήθελαν εκείνο το βράδυ. Είχα υποθέσει ότι θα μας ήθελαν για φυλλάδια λόγω ομιλίας του αρχηγού. Δε ρώτησα γιατί δεν πήγε το μυαλό μου σε κάτι κακό» είπε στο δικαστήριο, με μια εκ των παρέδρων να επισημαίνει ότι σε άλλη κατάθεση του έχει πει ότι ο Καλαρίτης του ανάφερε πως επρόκειτο για διανομή τροφίμων.

«Εκείνη την ημέρα πήγα το απόγευμα να δω την κόρη μου και να φάω και γύρω στις 9 πήγα σπίτι να ξεκουραστώ για να πάω στη 1 το βράδυ στο Δήμο. Περίπου εκείνη την ώρα έφυγα από το σπίτι. Στο χρόνο αυτό μου ήρθε ένα μήνυμα γύρω στις 11 παρά από την τοπική που μας καλούσε στα γραφεία της τοπικής. Κάποια στιγμή με πήρε κατά τις 11 με 11.30 ο Καλαρίτης και μου λέει «τι έγινε; Έχεις δυο μήνες να πατήσεις…μου είπε για τον πατέρα μου που πέθανε κι αν θέλω κάποια βοήθεια. Με ξαναπήρε λίγο αργότερα γιατί έπεσε η γραμμή» ανέφερε στο Δικαστήριο.

Από την πλευρά της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επισημάνθηκε στον κατηγορούμενο οι κλήσεις έγιναν με διαφορά ώρας που δεν δικαιολογεί το «έπεσε η γραμμή και ξαναπαίρνω».

Μάλιστα, η κ. Λεπενιώτη του επεσήμανε ότι κανένας χρόνος από αυτούς που περιγράφει δεν είναι σωστός σύμφωνα με τη δικογραφία. «Το μήνυμα ήρθε 23.30 και οι κλήσεις έχουν μισή ώρα διαφορά. Αν έκλεισε η γραμμή όπως είπατε θα έπρεπε να σας πάρει αμέσως».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι έμαθε όσα έγιναν από την τηλεόραση, αλλά δεν ήξερε από ποια τοπική ήταν τα άτομα που συμμετείχαν.

Πρόεδρος: Καλά δεν είπαν όνομα του ανθρώπου ενεπλάκη;

Κ: Είπαν του Ρουπακιά.

Π: Τον ξέρατε;

Κ: Φατσικά μόνο.

Π: Και τι σκεφτήκατε;

Κ: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή κανενός. Στεναχωρήθηκα, αλλά είχα αποχωρήσει εδώ και δυο μήνες.

Π: Τι εννοείτε με αυτό;

Κ: Σας είπα είχε πεθάνει ο πατέρας μου, είχε προβλήματα η μάνα μου, δεν πήγαινα πουθενά. Ούτε σε εκδηλώσεις, ούτε πουθενά.

Όσο αφορά μηνύματα που έστελνε η τοπική με την ένδειξη «με εντολή Λαγού», ο Κ. Κορκοβίλης είπε πως δεν διερωτήθηκε ποτέ το γιατί, καθώς εκείνος πήγαινε μόνο σε ομιλίες και διανομές τροφίμων, ενώ για δυο «αιτήματα» που είχε λάβει από μέλη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να τους παραγγείλει όπλα, υποστήριξε πως δεν το έκανε ποτέ, αλλά «ήταν με πλαστικές σφαίρες έτσι κι αλλιώς».

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο συνήγορος του Γ. Πατέλη, ο οποίος χθες ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενημέρωσε το δικαστήριο για την απουσία του, προσκομίζοντας έγγραφο από νοσοκομείο σύμφωνα με το οποίο του συνεστήθη διήμερη «άδεια» για ανάρρωση.

«Βρισκόμουν στο σπίτι μου…»

Ακόμη ένας κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο εργάτης στη Ζώνη του Περάματος, Αναστάσιος Μιχάλαρος, υποστήριξε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου πως βρισκόταν στο σπίτι του όταν δολοφονήθηκε ο Φύσσας.

Ο κατηγορούμενος, που ήταν στην Χρυσή Αυγή από το 2012, ισχυρίστηκε ότι οι συνομιλίες που είχε την επίμαχη νύχτα με τον Ιωάννη Άγγο αφορούσαν αποκλειστικά το Σωματείο που ήθελαν να φτιάξουν στην Ζώνη.

Σύμφωνα με τον Μιχάλαρο στον χώρο επικρατούσε το Συνδικάτο Μετάλλου που ελεγχοταν από το ΠΑΜΕ. Όπως είπε, με «νταηλικια» το ΠΑΜΕ έκανε συνεχώς απεργίες και «μας κατέβαζαν από τα βαπόρια… Είχαμε τεράστια ανεργία».

Έτσι απευθύνθηκαν στον βουλευτή Ιωάννη Λαγό, ο οποίος τους επισκέφθηκε στα ναυπηγεία και συζήτησαν τα προβλήματά τους. Τους υποσχέθηκε επίσης ότι θα τους βοηθήσει να φτιάξουν Σωματείο.

Ο Μιχάλαρος είπε επίσης πως ήταν ο Άγγος αυτός που τον ενημέρωσε πως «σφάξανε ένα παλικάρι στην Τσαλδάρη» και ότι αμέσως μετά πήρε τηλέφωνο τον συγκατηγορούμενο του Λέοντα Τσαλίκη να μάθει τι έγινε «επειδή ο Τσαλίκης έμενε εκεί».

Μέχρι την επόμενη μέρα, οπότε πήγε ο Άγγος από την δουλειά του και του είπε πως «ο Ρουπακιάς σκότωσε ένα παλικάρι» ο Μιχάλαρος δεν ήξερε τίποτε άλλο για όσα έγιναν στην Αμφιάλη.

Σε ερωτήσεις της Έδρας ότι τον Μιχάλαρο έχουν αναγνωρίσει τρεις μάρτυρες ως έναν από εκείνους που πήγαν έξω από το Κοραλλι, ο κατηγορούμενος απάντησε: «είναι φίλοι του κ. Πουλικογιαννη» (συνδικαλιστης του ΠΑΜΕ στην Ζώνη).

Ερωτηθείς για τις φωτογραφίες όπου εμφανίζεται να μιλά με συγκατηγορούμενο του με ασυρμάτους, απάντησε ότι επρόκειτο «για δύο γουόκι τοκι από τα τζάμπο».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις