3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας στον κλάδο του μετάλλου | Πέμπτη 27 Ιούνη

Σε 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας προχωρά, την Πέμπτη 27 Ιούνη και από ώρα 12μ.-3μμ., στον κλάδο του μετάλλου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Μέταλλο (ΠΟΕΜ), με συγκέντρωση στην κλειστή, λόγω προεκλογικής περιόδου, Βουλή των Ελλήνων και επίδοση των αιτημάτων στα πολιτικά κόμματα.

Η Εργατική Παρέμβαση στην ΠΟΕΜ στηρίζει την κινητοποίηση, ωστόσο, επισημαίνει ότι: «Ο τρόπος λήψης της συγκεκριμένης απόφασης για την τρίωρη στάση εργασίας από τις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, η έως τώρα απραξία τους, η έλλειψη οργάνωσης και στήριξης στους αγώνες των εργαζόμενων, ουσιαστικά υπονομεύουν την όποια επιτυχία της κινητοποίησης και μας οδηγούν στο συμπέρασμα: Ο λόγος που οδήγησε τις συγκεκριμένες παρατάξεις στην όψιμη λήψη απόφασης για «κινητοποίηση» στις 27 Ιουνίου συνδέεται με τη δημιουργία «κλίματος» ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου και δεν έχει πραγματικό στόχο την ανατροπή των καταστροφικών πολιτικών».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως προαναφέρθηκε, στηρίζει την κινητοποίηση, θα είναι παρούσα, διότι «δεν “χαρίζει” καμία κινητοποίηση στους συνθηκολογημένους εργατοπατέρες. Χωρίς αυταπάτες για τον ρόλο τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, δηλώνουμε με την παρουσία μας ότι, έστω και στην ύστατη στιγμή, οι εργαζόμενοι πρέπει να υπερασπίζονται τα δίκαιά τους με διαρκή αγώνα».

Τέλος, καλεί κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη στον κλάδο «να συμμετέχει στην 3ωρη στάση εργασίας. Τίποτε δεν μας χαρίζεται χωρίς τους αγώνες μας, αλλά και τίποτε δεν χαρίζουμε σε αυτόκλητους σωτήρες».

Διαβάστε | Εργατική Παρέμβαση: Για τη πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕΜ | Πέμπτη 27 Ιούνη