Παζάλος: Το κυβερνητικό μπλοκ της ΔΟΕ κατά της μαχόμενης εκπαίδευσης και των αναπληρωτών

Ανάγκη ΤΩΡΑ για τη συγκρότηση αγωνιστικού και ριζοσπαστικού μπλοκ ενάντια στο κυβερνητικό μπλοκ της ΔΟΕ

Δυναμική και ταυτόχρονα δηκτική, σε σχέση με τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό στον κλάδο, ήταν ο Γιώργος Παζάλος, από την Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών ΠΕ και πρόεδρος του ΣΕΠΕ «Αθηνά», κατά το κλείσιμο της 88ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ, χθες, όσον αφορά στις τοποθετήσεις των παρατάξεων και των αντιπροσώπων (σ.σ.: σήμερα θα υπάρξουν ψηφοφορίες).

Στην τοποθέτησή του, έκανε λόγο για το αντιδραστικό μπλοκ που έχουν συγκροτήσει οι παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ, ΕΡΑ-ΑΕΕΚΕ ενάντια στη μαχόμενη εκπαίδευση, και σημείωσε ότι έχουν ουσιαστικά υπογράψει την παραίτηση μιας σειράς διεκδικήσεων του εκπαιδευτικού κινήματος, όπως, για παράδειγμα, ο 13ος και 14ος μισθός, τα νηπιαγωγεία («έχετε ανοίξει το δρόμο στον Πατούλη», είπε χαρακτηριστικά), αλλά και να αφήσουν τους αναπληρωτές στον καιάδα της ανεργίας, αφού «έχετε αποφασίσει αυτό το Συνέδριο δε θα στηρίξει τους συναδέλφους αναπληρωτές, ότι δε θα πείτε να καταργηθεί ο νόμος-έκτρωμα του προσοντολογίου».

«Να ξέρετε», υπογράμμισε, «ότι πλέον έχετε πλέον έχετε καθορίσει τις σχέσεις σας μαζί μας: με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, των ροζ, των πράσινων και των μπλε, με τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό, δεν πρόκειται να έχουμε καλή σχέση. Και για το λόγο αυτό, είμαστε αποφασισμένοι μαζί με όλους τους συντρόφους μας, από όλα τα ρεύματα τα αγωνιστικά και ριζοσπαστικά, να δημιουργήσουμε ένα μπλοκ, το οποίο από το Σεπτέμβρη θα προσπαθήσει να σταθεί ανάχωμα, με στόχο:

  • Να μην απολυθεί κανένας αναπληρωτής, που έχει υπογράψει έστω και μια σύμβαση εργασίας στη δημόσια εκπαίδευση.

  • Να μην περάσει «αξιολογητής» το κατώφλι των σχολείων μας, αρχικά με περίπου 100 Σωματεία που θα κηρύξουν απεργία-αποχή

  • Να εντείνουμε τον αγώνα, με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις παντού, στις περιφέρειες, στις διευθύνσεις, στα υπουργεία και όπου πρέπει. Οι απεργίες θα έχουν χαρακτήρα διάρκειας και δε θα σταματήσουν εάν δε σταματήσουν οι απολύσεις, εάν δε διοριστούν οι αναπληρωτές».

Κλείνοντας, ο Γ. Παζάλος κάλεσε, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας, συντρόφους και αγωνιστικές και ριζοσπαστικές παρατάξεις σε ένα μέτωπο αγώνα, με στόχο τη νίκη ενάντια στην επέλαση του νεοφελευθερισμού στη δημόσια παιδεία, στους λειτουργούς της, τους μαθητές και φυσικά τους γονείς τους. «Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Μόνον έτσι: ενωμένοι κι απέναντί τους», κατέληξε.

ΒΙΝΤΕΟ

(στην αρχή, πριν από την τοποθέτηση Παζάλου, υπάρχει παρέμβαση από τον αναπληρωτή δάσκαλο και μέλος της Πρωτοβουλίας, αντιπροσώπου του ΣΕΠΕ «Αριστοτέλη» Ελισσαίου Φάκαρου)


Σχετική ανάρτηση | 88η ΓΣ ΔΟΕ: Τοποθετήσεις των αντιπροσώπων της Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών ΠΕ