Σωματείο ΣΙΔΕΝΟΡ: Από τις αστυνομικές «συμβουλές» και την ιδιότυπη ανταπεργία της εργοδοσίας, στα… τρία περιπολικά

Ξεκίνησαν, από τα ξημερώματα της 25ης Ιούνη και θα συνεχιστούν μέχρι τις 9 Ιούλη, οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας των εργαζομένων και του Σωματείου ΣΙΔΕΝΟΡ απέναντι στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας που δε δέχεται την υπογραφή ΣΣΕ με ανάκτηση των απωλειών τους αλλά και την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας στο εργοστάσιο χάλυβα, για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων. Όπως ενημερώνει το Σωματείο ΣΙΔΕΝΟΡ:

Με απόλυτη επιτυχία και η στάση εργασίας της χθεσινής βραδιάς, και η πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων μέσα στην διαθεσιμότητα επιβίωσης της εταιρείας (…).

Πολυπληθής η παρουσία της ελληνικής αστυνομίας με τρία περιπολικά, την οποία ενόχλησαν τα αυτοκίνητα των απεργών συναδέρφων δίπλα στο οδόστρωμα (λόγω κλεισίματος των δύο πάρκινγκ από την διοίκηση του εργοστασίου), αλλά όλως συμπτωματικώς δεν ενόχλησαν καθόλου οι νταλίκες που περίμεναν την λήξη της στάσης εργασίας!

ΟΥΔΕΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΟ.

Να σημειωθεί πως η εργοδοσία, ήδη, τους έβαλε σε διαθεσιμότητα για δυόμισι εβδομάδες -επικαλούμενη με στοιχεία… ίντερνετ οικονομικά προβλήματα-, ενώ έχει επιστρατεύσει τις θυγατρικές τους που απειλούν με οικονομική εξόντωση τα μέλη του Σωματείου, επειδή -όπως ισχυρίζονται- έχουν ζημίες από τις κινητοποιήσεις τις οποίες χαρακτηρίζουν.

Δε θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστεί η κίνηση της εργοδοσίας, να θέσει τους εργαζομένους σε διαθεσιμότητα, ως ιδιότυπη ανταπεργία (lockout), επειδή αυτοί βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και μάχονται για τα δικαιώματά τους.


Σχετικές αναρτήσεις