Σε στάσεις εργασίας καθημερινά εργαζόμενοι και Σωματείο ΣΙΔΕΝΟΡ | Από 25/6 μέχρι 9/7

Μετά την τελευταία βάρδια της τρέχουσας εργασιακής ημέρας, η εργοδοσία της ΣΙΔΕΝΟΡ θα εφαρμόσει το αντεργατικό μέτρο της διαθεσιμότητας όλων των εργαζομένων στην επιχείρησή της, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια. Επί της ουσίας όμως για να εκδικηθεί τους εργαζόμενους που βρίσκονται από τις 7 Ιούνη σε δυναμικές και καθολικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας ΣΣΕ με ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών και μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο.

Ωστόσο, το Σωματείο ΣΙΔΕΝΟΡ και οι εργαζόμενοι, όπως έχει δηλώσει στο ergasianet.gr o πρόεδρος του, Λευτέρης Κιοσέογλου, θα βρίσκονται κάθε ημέρα εκεί, συνεχίζοντας τον αγώνα τους. Στο πλαίσιο αυτό, καθημερινά από τις 25 Ιούνη μέχρι τις 7 Ιούλη (οπότε και… υποτίθεται λήγει η διαθεσιμότητα), θα πραγματοποιούν στάσεις εργασίας, από τις 8πμ.-12μ. Να σημειωθεί πως στις 25 Ιούνη, θα γίνει και στάση εργασίας από τις 1πμ.-5πμ. [σ.σ.: σε αυτή τη στάση εργασίας των εργαζομένων αποκαλύπτεται (ξανά) ο εμπαιγμός της εργοδοσίας, που πάει να λειτουργήσει ένα κομμάτι του εργοστασίου που παράγει προϊόντα, για τα οποία ισχυρίζεται ότι δε χρειάζονται].

Υπενθυμίζεται πως -στο χορό της τρομοκράτησης των εργαζομένων και στην προσπάθεια της εργοδοσίας να σπάσει το αραγές μέτωπο των εργαζομένων- έχουν μπει και οι θυγατρικές της ΣΙΔΕΝΟΡ, που με εξώδικα απειλούν με οικονομική εξόντωση τα μέλη του Σωματείου, αλλά και η αστυνομία που «συμβουλεύει» τους απεργούς να σταματήσουν.

Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΣΙΔΕΝΟΡ
Ο αγώνας τους μας αφορά όλους, είναι αγώνας όλης της Εργατικής Τάξης

Διαβάστε επίσης: