Στις απειλές, στις διαθεσιμότητες και στα εργοδοτικά εξώδικα, το Σωματείο ΣΙΔΕΝΟΡ απαντά με νέες στάσεις εργασίας | 22-23 Ιούνη

Συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου μπροστά από το εργοστάσιο την Παρασκευή (21/6)

Στην ανακοίνωση της εργοδοσίας, ότι θα τους θέσει σε διαθεσιμότητα για δυόμισι εβδομάδες, αλλά και στις απειλές που δέχονται μέλη του Σωματείου (σ.σ.: οι πληροφορίες λένε για… κατ’ οίκον εξώδικα από τις θυγατρικές, που απειλούν με μηνύσεις για διαφυγόντα κέρδη), εργαζόμενοι και Σωματείο ΣΙΔΕΝΟΡ συνεχίζουν απτόητοι τις κινητοποιήσεις για την υπογραφή ΣΣΕ, με ανάκτηση των απωλειών τους την περίοδο των μνημονίων, αλλά και για μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο: έτσι, προχωρούν σε νέες στάσεις εργασίας: το Σάββατο 22 Ιούνη (από 8 το βράδυ μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα), και την Κυριακή 23 Ιούνη (από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 4 τα ξημερώματα). Από την Τρίτη 25 Ιούνη, όπως σημείωσε στο ergasianet.gr ο πρόεδρος του Σωματείου, Λευτέρης Κιοσέογλου, «οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται από το πρωί στο εργοστάσιο, που θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και τους «ημέτερους» της διοίκησης».

Να σημειωθεί πως η εργοδοσία της ΣΙΔΕΝΟΡ, σε μια προσπάθεια να σπάσει τον αγώνα των εργαζομένων, μετά την άρνησή της να δώσει αυξήσεις, έστειλε εξώδικο σήμερα το πρωί, στη διάρκεια της στάσης εργασίας που πραγματοποιούσαν, με το οποίο τους… ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 24 Ιούνη θα τους θέσει όλους σε διαθεσιμότητα διάρκειας δύο εβδομάδων, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια.

Όπως είπε στο ergasianet.gr ο πρόεδρος του Σωματείου ΣΙΔΕΝΟΡ, Λευτέρης Κιοσέογλου, «η διαθεσιμότητα είναι άκυρη και παράνομη, δε στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία που να τη δικαιολογούν, και σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι δεν κάνουν πίσω. Συνεχίζουμε, παρά τις απειλές και τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας».

Συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου μπροστά από το εργοστάσιο την Παρασκευή (21/6)

Το πρωί, οι εργαζόμενοι της ΣΙΔΕΝΟΡ προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό, μπροστά από το εργοστάσιο, της ΠΕΟ Θεσσαλονίκης-Βέροιας για 15 λεπτά, και λειτουργία ενός ρεύματος κυκλοφορίας για άλλα 40 λεπτά, με βασικό αίτημα τη ΣΣΕ και μέτρα πρόληψης ατυχημάτων. Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης μοιράστηκαν στους οδηγούς τρικάκια, προκειμένου να γίνει γνωστός ο αξιοπρεπής αγώνας τους, ενώ -όπως αναφέρει το Σωματείο- «οι επιδοκιμασίες και η ενθάρρυνση για την τελική νίκη,ήταν η καλύτερη επιβράβευση από τους διερχόμενους!»