Αργολίδα: Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους «Γ.Ν. Φραγκίστας»

Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους της επιχείρησης Γ.Ν. Φραγκίστας Α.Ε. απαιτούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών νομού Αργολίδας. Να σημειωθεί πως την Παρασκευή 14 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε εργατική διαφορά στο ΣΕΠΕ Κορίνθου, μεταξύ ομάδας εργαζομένων της επιχείρησης Γ.Ν. Φραγκίστας Α.Ε., – με συμμετοχή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών – και αντιπροσώπου της εργοδοσίας.

Η επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στη συσκευασία και εξαγωγή φρούτων στην Αργολίδα και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, έχει προχωρήσει σε παύση λειτουργίας επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια, αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους. Αντίστοιχα «στον αέρα», με χρωστούμενα χρήματα από την πώληση των προϊόντων τους, βρίσκονται και αγρότες της Αργολίδας και άλλων περιοχών.

Η στάση της επιχείρησης και η συνεχιζόμενη άρνησή της να καταβάλλει τα δεδουλευμένα στοχεύει στην ομηρία των εργαζομένων, στην παραπέρα εξαθλίωσή τους και στην τελική καθυπόταξή τους να σταματήσουν την διεκδίκηση τους. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο τους, η εργοδοσία μέσα από πιέσεις ανάγκασε ανάγκασε εργαζομένους να υπογράψουν ότι θα πληρωθούν τα οφειλόμενα τον Απρίλη του 2020!

Συνδικάτα του κλάδου και εργαζόμενοι απαιτούν:

  • Άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων δεδουλευμένων

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να διασφαλισθεί η συνέχεια της δουλειάς των εργαζομένων.

  • Μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων

  • Όχι στην απλήρωτη εργασία.