Όταν αστυνομικοί παρκάρουν σε θέση ΑμεΑ και τους «καμπανιάζουν» άλλοι αστυνομικοί

Από τον ταξικό «αποστάτη»

Ένα υπέροχα σουρεαλιστικό σκηνικό έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη, στην Κόρινθο, ένα σκηνικό που αποδεικνύει πως το κράτος και οι Αρχές του έχουν στις προτεραιότητές τους τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως, για παράδειγμα τα ΑμεΑ.

Αναγνώστης και ακροατής του Ράδιο Ηλέκτρα το απέδειξε αυτό σε όλο του το μεγαλείο. Έστειλε φωτογραφία, όπου καταγράφεται περιπολικό του ΑΤ Νεμέας να έχει παρκάρει σε θέση για ΑμΕΑ, μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου. Θα μπορούσε να πει κάποιος δηκτικά ότι πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα του κράτους, που στοχεύει να κάνει ένα ΑμεΑ με κινητικά προβλήματα να περπατήσει.

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ (Ν. 4530/2018, άρθρο 29 παρ.1 εδαφ.β,ζ.), ο παραβάτης τιμωρείται:

1. Με επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας (πινακίδες – άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου) για 60 ημέρες.

2. Με επιτόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης από τον βεβαιούντα την παράβαση για 60 ημέρες.

Σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι (6) μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα (120 ημέρες) και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.

Δικαίωμα στάθμευσης στις θέσεις ΑμεΑ, έχουν μόνο αυτοί οι οποίοι έχουν Δελτίο στάθμευσης Οχημάτων των Ατόμων με Αναπηρίες «ΑΜΑ», σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 241/2005 (ΦΕΚ Α΄290).

Μάλιστα, σε αυτήν την περίπτωση, δηλαδή αν κάποιος πολίτης προβεί σε αυτήν την παράβαση, να παρκάρει δηλαδή σε θέση ΑμεΑ, αφού ειδοποιηθεί η Τροχαία και κόψει πρόστιμο, ακολουθεί και ο γερανός της Αστυνομίας που παίρνει το αυτοκίνητο.

Στην περίπτωση της παράβασης του περιπολικού του ΑΤ Νεμέας, αστυνομικοί έγραψαν τους συναδέλφους τους και τους έκοψαν πρόστιμο (το οποίο λέγεται ότι θα πρέπει να πληρώσουν!), ενώ φημολογείται ότι τους πήραν μέχρι και τις πινακίδες.