16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προοδευτική Κίνηση: Το Νου μας, συνάδελφοι! Κλαδική ΣΣΕ και Συνδικάτο, με βάση τις ανάγκες μας!

Πρόσφατα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι… Την Παρασκευή 7 Ιουνίου και ώρα 2.00μμ, η ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ έχει ανακοινώσει παράσταση διαμαρτυρίας των ιατρικών επισκεπτών και φαρμακοϋπαλλήλων έξω από τα γραφεία του ΣΦΕΕ, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του κλάδου μας. Η Προοδευτική Κίνηση Ιατρικών Επισκεπτών & Φαρμακοϋπαλλήλων συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας και καλεί όλους & όλες να δώσουν δυναμικό «παρών».

Εδώ και καιρό, η Προοδευτική Κίνηση έχει επισημάνει πως η πρόταση των εργοδοτών για την κλαδική ΣΣΕ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά προκλητική και απαράδεκτη, τη στιγμή που οι επιχειρήσεις στον κλάδο του φαρμάκου κερδοφορούν εις βάρος των εργαζομένων στο φάρμακο, που δέχονται τις άγριες πολιτικές της λιτότητας και των περικοπών από εργοδοσία και κυβέρνηση.

Εκτιμά πως η δυναμική παρουσία όλων μας θα ενισχύσει την ομάδα διαπραγμάτευσης και θα αποτρέψει πιθανές υποχωρήσεις του κλάδου στις απαράδεκτες προτάσεις των εργοδοτών. Επιπλέον, η μαζική συμμετοχή όλων μας θα διασφαλίσει ότι στην ομάδα διαπραγμάτευσης θα συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνον εργαζόμενοι από τον κλάδο του φαρμάκου, και όχι καιροσκόποι, κομματικά στελέχη, και κάποιοι που μεθοδεύουν συνεργασίες και συμμαχίες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους.

Κι αυτά δεν είναι «υποθέσεις εργασίας»: τα ζήσαμε στις κινητοποιήσεις για τη φορολόγηση των εταιρικών αυτοκινήτων, όταν ανακαλύψαμε στην ομάδα διαπραγμάτευσης πολιτικά στελέχη, τα βλέπουμε με τη διεύρυνση της Ομοσπονδίας μας και τους συσχετισμούς που στήνονται, τα διαπιστώνουμε με την κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, με στόχο τον έλεγχο του επικουρικού ταμείου μας.

Το Νου μας, συνάδελφοι και συναδέλφισσες! Ο αγώνας για την υπογραφή ΣΣΕ, με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες, αφορά σε όλους και όλες από εμάς. Η… περίοδος των εκπτώσεων έχει τελειώσει, και καλούμαστε να είμαστε σε αγωνιστική επαγρύπνηση αλλά και παρόντες και παρούσες στις κινητοποιήσεις για την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ.

ΣΣΕ με βάση διαπραγμάτευσης την τελευταία του 2011
Ανάκτηση των μισθολογικών μας απωλειών… χθες!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις