15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΕΚΕΣ: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τώρα

Πρόσφατα

Η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Εταιρείας με προσλήψεις τακτικού προσωπικού είναι όρος επιβίωσης για τη δημόσια ΕΥΔΑΠ, εμπόδιο σε κάθε μελλοντικό σχέδιο ιδιωτικοποίησής της.

Η διοίκηση οφείλει άμεσα:

  • Να ολοκληρώσει την πρόσληψη των 300 θέσεων τακτικού προσωπικού που εκκρεμούν εδώ και χρόνια και που στην τετραετή θητεία της δεν κατάφερε να διεκπεραιώσει.
  • Να ετοιμάσει άμεσα την προκήρυξη επιπλέον 300 προσλήψεων τακτικού προσωπικού. Η ΕΥΔΑΠ επεκτείνεται σε δυτική και ανατολική Αττική σε ύδρευση και αποχέτευση, ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού είναι 52+, οι σοβαρές ασθένειες και οι θάνατοι έχουν γίνει συχνό φαινόμενο και προσλήψεις τακτικού προσωπικού ουσιαστικά, έχουν να γίνουν 15 χρόνια).
  • Να προσληφθούν με υπερ-επείγουσα διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ ιατροί, τακτικό προσωπικό για να μην τεθεί σε αμφισβήτηση η υπόσταση και βιωσιμότητα του Υγειονομικού.
  • Να σταματήσει η φάμπρικα – δουλεμπόριο των ενοικιαζόμενων – εργολαβικών πριμοδοτούν τις πελατειακές σχέσεις και καθιστούν ομήρους, φθηνούς και ανακυκλώσιμους τους ίδιους τους ελαστικά εργαζόμενους. Για όσο διάστημα υπάρχουν εργαζόμενοι με τέτοιες σχέσεις να έχουν ίδιους όρους εργασίας, αμοιβής και δικαιώματα με όλο το υπόλοιπο προσωπικό.
  • Να αναθεωρηθεί η απόφαση 20315/29-05-2019, του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ που μειώνει το πλήθος των δίμηνων καλοκαιρινών φοιτητών (σε 250 από 400) και να προσληφθούν τουλάχιστον όσοι και πέρσι με την ίδια νόμιμη, αντικειμενική και κοινωνικά αποδεκτή διαδικασία.

Η Διοίκηση να μην προχωρήσει τη διαδικασία ενεργοποίησης των καρτών ελέγχου και εντατικοποίησης του προσωπικού. Η ομόφωνη απόφαση της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ (29-05-2019) ενάντια στην εφαρμογή αυτού του μέτρου δεν αφήνει κανένα περιθώριο. Αν η διοίκηση θέλει να προβεί σε μέτρα εκσυγχρονισμού της λειτουργίας της εταιρίας να θέσει στο τραπέζι της συζήτησης την αλλαγή της οργάνωσης του εργασιακού χρόνου με δραστική μείωση της ημερήσιας απασχόλησης σε 6 ώρες χωρίς μείωση αποδοχών. Ώστε και αύξηση της παραγωγικότητας να επιτευχθεί και οργανωτικός, τεχνολογικός και πληροφορικός εκσυγχρονισμός και αύξηση των θέσεων εργασίας και ικανοποίηση των εργαζομένων.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ


ΥΓ:  Η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ οφείλει να δράσει άμεσα για την υλοποίηση των παραπάνω θεμάτων και να μην περιμένει την εκλογική και μετεκλογική περίοδο. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις