Οι εργαζόμενοι της ΔΕΠΑ και τα Σωματεία τους, ΕΝΕΡ-ΔΕΠΑ και ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ, παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα, για το δίκαιο του αγώνα τους: τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, το να μπει τέλος στην εργασιακή τους ομηρία που σε πολλούς ξεπερνά και τα 23 χρόνια.
Οι απεργιακοί αγώνες των εργαζομένων είχαν ήδη ξεκινήσει από το Νοέμβρη του 2017, με ποικίλες παρεμβάσεις. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η κλιμάκωση με την 12ήμερη απεργιακή κινητοποίηση, που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο. Είχε προηγηθεί, μία ημέρα πριν, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, μετά την προσφυγή δύο εργολαβικών εταιρειών, της «Χατζηγεωργίου» και της «Εργολάβος», που έκρινε την απεργία από τα πρωτοβάθμια σωματεία και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας παράνομη. Μάλιστα, απαγόρεψε στην ΠΟΕ την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων με τα ίδια ή παρόμοια αιτήματα. Ωστόσο, οι απεργιακές κινητοποιήσεις ολοκληρώθηκαν με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
Σήμερα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τριμερής στο υπουργείο Εργασίας, για το εργασιακό μέλλον των εργολαβικών της ΔΕΠΑ, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και στελεχώνουν το συγκεκριμένο Όμιλο σε ποσοστό 75%.
Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής
Το ΜΕΤΑ παραμένει στο πλευρό των συναδέλφων εργολαβικών και ζητεί να μπει τέλος στο συνεχή εμπαιγμό από την κυβέρνηση, τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, και τη διοίκηση, και να μετατραπούν άμεσα οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Καταδικάζει, τέλος, για μια ακόμη φορά, την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων μέσα από την ποινικοποίηση των αγώνα τους.