ΜΕΤΑ: Καταδίκη της προσπάθειας ποινικοποίησης των εργολαβικών συναδέλφων της ΔΕΠΑ

Όλοι και όλες στα Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτήριο 13, την Πέμπτη 30 Μάη και ώρα 12μ.

Φωτογραφία αρχείου

Ο αγώνας των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα, βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο εδώλιο του «κατηγορουμένου». Αυτή τη φορά προσπαθούν να χτυπήσουν το δίκαιο αγώνα των εργολαβικών της ΔΕΠΑ και των Σωματείων ΕΝΕΡ-ΔΕΠΑ και ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ, που διεκδικούν την κατάργηση των εργολαβιών και την απευθείας εργασιακή σχέση με την ΔΕΠΑ με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Κυβέρνηση, διοίκηση και εργολάβοι της ΔΕΠΑ, αφού διαπίστωσαν πως δεν κάμπτεται το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων, που την Πέμπτη συμπληρώνουν 11 ημέρες απεργίας, πέρασαν στην επόμενη… αντεργατική τους ενέργεια με την ποινικοποίηση του αγώνα τους. Με… μπροστάρηδες τους εργολάβους, την Πέμπτη 30 Μάη και ώρα 12μ., καταφεύγουν στα δικαστήρια, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη και καταχρηστική.

Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους, όμως, δεν κάνουν πίσω και απαντούν με συνέχιση της απεργίας και συγκέντρωση την Πέμπτη 30 Μάη και ώρα 9πμ. στη ΔΕΠΑ, καθώς και στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, Κτήριο 13, και ώρα 12μ.

Το ΜΕΤΑ καταδικάζει την ποινικοποίηση του αγώνα των συναδέλφων εργολαβικών, που ζουν επί 20 χρόνια και πλέον σε εργασιακή ομηρία, αντιμετωπίζοντας τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, της διοίκησης και των εργολάβων, που θησαυρίζουν εις βάρος τους. Στέκεται αλληλέγγυο στους εργολαβικούς εργαζόμενους της ΔΕΠΑ και απαιτεί να σταματήσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα τους και να μετατραπούν άμεσα οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, καθώς αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Ομίλου.

Καλεί Σωματεία και Ομοσπονδίες να εκδώσουν ψηφίσματα αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους και τους εργαζομένους να δώσουν το «παρών» τους στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται την Πέμπτη από τους εργολαβικούς της ΔΕΠΑ.

Να μπει τέλος στις εργολαβίες, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Να δικαιωθούν οι συνάδελφοι. Nα μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου
Ο αγώνας των εργολαβικών της ΔΕΠΑ είναι αγώνας ΟΛΩΝ μας!