Από τη συγκέντρωση στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Λάρισα (φωτογραφία από 902.gr)

Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς, που αντιδρούν στην απόσχιση του τμήματος των «κόκκινων» δανείων (RBU) και τη μεταβίβασή του σε σουηδική εταιρεία. Μαζί με το τμήμα θα μεταβιβαστούν, όπως τους ανακοινώθηκε, και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτό, μέρος τους ή το σύνολό τους, που φθάνει τους 1.200. Τα σχέδια προωθούνται με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που πριν λίγες μέρες έσπευσε να εφησυχάσει τους εργαζόμενους ότι θα διασφαλίσει, τάχα, τα δικαιώματά τους…

Την Τετάρτη 29 Μάη πραγματοποιούν νέα 24ωρη απεργία, παρά τις μεθοδεύσεις της τράπεζας και της εργοδοτικής πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ), που προσπάθησαν να φρενάρουν τις αγωνιστικές διαθέσεις τους, προκαλώντας την οργή τους. Τη νέα απεργία κήρυξε το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Αττικής για όλους τους εργαζόμενους στην τράπεζα στον νομό. Ανάλογες αποφάσεις που επιτρέπουν στους εργαζόμενους να απεργήσουν στις περιοχές τους, έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας, Λαυρίου, Πάτρας, Ιωαννίνων, Αγρίνιου. Στην Αθήνα θα γίνει συγκέντρωση στις 8 το πρωί, στο κτίριο των «κόκκινων» δανείων (RBU) της τράπεζας στη Λ. Μεσογείων.

Χθες, Τρίτη, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της διοίκησης της τράπεζας, στην οδό Αμερικής, Ανάλογες απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν σήμερα σε Πάτρα και Λάρισα με τα αντίστοιχα Εργατικά Κέντρα να εκφράζουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς. Μαζική απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς έγινε σήμερα και στην Θεσσαλονίκη.

Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς

Την κινητοποίηση στηρίζει και η Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς που καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στις κινητοποιήσεις. Όπως σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση (πατήστε εδώ για το πλήρες κείμενο): «Εμείς απαντούμε ότι δεν θα δεχτούμε καμία απόλυση, καμία απόσχιση, καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις κανενός. Γιατί σήμερα είναι οι 1200 που εργάζονται στα RBU, αύριο όλοι οι υπόλοιποι… Επειδή τα χειρότερα δεν έχουν περάσει, επειδή οι Τράπεζες ψάχνουν την ευκαιρία να ξεφορτωθούν προσωπικό, και επειδή οι συνδικαλιστικές ηγεσίες αποδείχτηκαν κατώτερες των περιστάσεων, τον προηγούμενο Φλεβάρη, που αρνήθηκαν να προκηρύξουν τη στάση εργασίας, εμείς δεν εφησυχάζουμε, και ζητούμε τη σύγκλιση όλων των οργάνων του ΣΕΤΑΠ για να οργανώσουμε τον αγώνα».