13.6 C
Athens
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών ΠΕ: Τα θέλουμε όλα πίσω!

Πρόσφατα

Τα θέλουμε όλα πίσω και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Μισθό αξιοπρεπή για ζωή αξιοβίωτη! Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα του μισθολογίου, επαναφορά όλων των συντάξεων στα προ μνημονίου επίπεδα, αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000€, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και της φοροληστείας, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ, στο δρόμο για την αποκατάσταση όλων των εισοδηματικών απωλειών της τελευταίας εννιαετίας, την ανατροπή των αντιασφαλιστικών νόμων και ρυθμίσεων που ανάμεσα στα άλλα προβλέπουν και τη συνεχή μείωση της κρατικής συνταξιοδοτικής δαπάνης».

  • Ανατροπή του καθεστώτος της μνημονιακής λεηλασίας Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, ρήξη και σύγκρουση με την ΕΕ και την ΟΝΕ. Επανάκτηση του κοινωνικού πλούτου, κοινωνικοποίηση των τραπεζών, επαναφορά σε δημόσια ιδιοκτησία όλων των επιχειρήσεων, δραστηριοτήτων και υποδομών κοινωνικής στρατηγικής και σημασίας. Στήριξη όλων των δημόσιων κοινωνικών αγαθών. Κατάργηση των πλειστηριασμών μέσα από τους οποίους κυβέρνηση, ξένα αρπακτικά, τράπεζες και κεφάλαιο υφαρπάζουν τη λαϊκή κατοικία. και περιουσία. Να καταργηθεί το “ιδιώνυμο” και να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Καμία έξωση, το δικαίωμα στη στέγη είναι δημόσιο αγαθό.

  • Nα καταργηθεί ο νόμος- έκτρωμα 4589/89 του προσοντολόγιου στις προσλήψεις εκπαιδευτικών. Απαιτούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς ΤΩΡΑ- με βάση την προϋπηρεσία και το χρόνο λήψης πτυχίου. Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων, που έχουν υπογράψει έστω και μια σύμβαση εργασίας στην εκπαίδευση. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα αδειών, ασφάλισης, υγείας και περίθαλψης στους αναπληρωτές, ίδια με εκείνα των μόνιμων συναδέλφων. Άδειες μητρότητας, λοχείας και ανατροφής σε όλες τις αναπληρώτριες συναδέλφους. Δωρεάν σίτιση και μετακίνηση, επίδομα στέγασης σε όλους τους αναπληρωτές που υπηρετούν μακριά από τον τόπο τους. Επίδομα ανεργίας για όλους τους μήνες της ανεργίας των αναπληρωτών.

  • Κατάργηση του ΠΔ 79, των αντιεκπαιδευτικών διατάξεων σε Ειδική αγωγή, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και όλων των μνημονιακών περικοπών στη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Απρόσκοπτη πρόσβαση, όλων των παιδιών, στις ομάδες διεπιστημονικής Διάγνωσης, στα ΤΕ και στην παράλληλη στήριξη. Κανείς αποκλεισμός μαθητών από όλες τις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης. Ένταξη όλων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο κανονικό πρόγραμμα των σχολείων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης: Τμήματα ένταξης, Τάξεις Υποδοχής, Παράλληλη Στήριξη-με έναν εκπαιδευτικό για κάθε παιδί που την έχει ανάγκη. Να λειτουργήσουν τα ολοήμερα και για κάθε δύο τμήματα ολοημέρου, ορισμός ενός επιπλέον δασκάλου υπεύθυνου, ώστε να μην μετατραπεί σε φύλαξη όπου κάθε μέρα και ώρα θα μπαίνει και διαφορετικός. Να δοθούν οργανικές θέσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Καμιά δεύτερη και τρίτη ανάθεση σε ΠΕ 70 στα γνωστικά αντικείμενα εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και στην Ειδική Αγωγή.

  • Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο χωρίς φραγμούς κι αποκλεισμούς, δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Κανένα παιδί 4-6 ετών έξω από το δημόσιο νηπιαγωγείο. Όχι στα voucher, την εμπορευματοποίηση των δήμων και την κερδοσκοπία των ιδιωτών.

  • Γενναία χρηματοδότηση της εκπαίδευσης για κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών, σε εκπαιδευτικό προσωπικό, υποδομές και ανάγκες των σχολείων. Καμιά σύμπτυξη τμήματος, μείωση του αριθμού των αριθμών ανά τμήμα, 20 παιδιά στην τάξη, 15 παιδιά στην Α΄- Β’ Δημοτικού και στο Νηπιαγωγείο.

  • Κατάργηση του νόμου 4547/18 για τις νέες δομές της εκπαίδευσης. Κατάργηση της αξιολόγησης κάθε είδους και κάθε μορφής και όλου του θεσμικού πλαισίου αναφοράς της. Δημοκρατικό σχολείο με όλη την εξουσία στους συλλόγους διδασκόντων, ξήλωμα του μηχανισμού των αξιολογητών. Να καταργηθεί ο νόμος για τις νέες δομές της εκπαίδευσης, των συντονιστών της αξιολόγησης και του ασφυκτικού ιεραρχικού ελέγχου. Με απεργία-αποχή δε συμμετέχουμε σε καμιά αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση εκπαιδευτικών, στελεχών εκπαίδευσης και σχολικής μονάδας.

  • Αναλυτικά προγράμματα και βιβλία, νέα και σύγχρονα, που θα προάγουν την κριτική σκέψη, την ολόπλευρη γνώση και την κοινωνική χειραφέτηση. Κατάργηση όλου του πλέγματος ιδεολογικού φρονηματισμού και επιβολής στην εκπαίδευση. Απόσυρση των ιδιωτών, των χορηγών, του ΟΟΣΑ και της εργαλειοθήκης του από το Δημόσιο σχολείο.


Διαβάστε επίσης | Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών ΠΕ: Ανακοίνωση για τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων μπροστά στην 88η ΓΣ της ΔΟΕ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις