15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ν/Σ 120 δόσεις: Εγκλωβισμός σε ένα εργασιακό περιβάλλον-κάτεργο των εργαζομένων ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ

Πρόσφατα

Η απαράδεκτη παράταση της ομηρίας των εργαζομένων του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2019, που περιλαμβάνεται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους.

Τα σχεδόν δυόμισι χρόνια που ήδη λειτουργούν οι νέοι φορείς δεν αποδείχθηκαν αρκετά για να επιλυθούν τα προβλήματα που οι εργαζόμενοι είχαμε εγκαίρως επισημάνει. Και αντί να δίνεται λύση στα χρονίζοντα αυτά προβλήματα, που θα βελτίωνε την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων πολιτών και θα επέτρεπε στους συναδέλφους μας να προσβλέπουν σε μια ομαλή επαγγελματική ζωή, προκρίνεται ο εγκλωβισμός σε ένα εργασιακό περιβάλλον-κάτεργο. Αντί για την απάλειψη των αιτίων που έχουν αναδείξει τα ασφαλιστικά ταμεία σε πρωταθλητή των αιτήσεων αλλαγής φορέα μέσω κινητικότητας, το υπουργείο οχυρώνεται πίσω από το Τείχος του Αίσχους που ορθώθηκε με τον ν. 4569/2018 και που πολύ πρόσφατα είχαμε λάβει τη διαβεβαίωση από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ ότι θα γκρεμιζόταν, ότι δηλαδή δεν θα δινόταν παράταση στην απαίτηση για σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου υπουργού για κάθε μετακίνηση υπαλλήλου.

Αυτή είναι η αξιοπιστία τους!

Ανάλογη με αυτή της διοίκησης του ΟΠΕΚΑ, που με δολίευση της διαδικασίας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, επιχειρεί να εγκλωβίσει στον Οργανισμό συναδέλφους, καταστρατηγώντας το πνεύμα και το γράμμα του ΕΣΚ.

ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ!

Είναι απαράδεκτο οι ίδιοι που μιλάνε για ισότητα και εργασιακά δικαιώματα, να επιμένουν να διατηρούν δυσμενείς διακρίσεις για μερίδα των εργαζομένων στο Δημόσιο, επικαλούμενοι μάλιστα δυσλειτουργίες που η δική τους αβελτηρία δημιούργησε.

Προχωράμε σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Πατησίων 30, όπου οι προερχόμενοι από τον πρώην ΟΓΑ συνάδελφοι εργάζονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Αγροτών του ΕΦΚΑ και στον ΟΠΕΚΑ.

Ζητάμε την απόσυρση της απαράδεκτης διάταξης του άρθρου 46 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου.

Η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών επιτυγχάνεται με μείωση των λειτουργικών προβλημάτων, όχι με εργασιακές αλυσίδες.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις