ΜΕΤΑ: «Καλό ταξίδι», σύντροφε Παύλε!

Το ΜΕΤΑ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στη γυναίκα του Αναστασία, την αγαπημένη του Τέση όπως τρυφερά την αποκαλούσε, στην αδελφή του Όλγα, καθώς και σε όλη την οικογένεια και τους οικείους του. Το τελευταίο αντίο θα πούμε στον Παύλο, την Τετάρτη 15 Μάη και ώρα 13.30, στο Νεκροταφείο Βύρωνα

Πρόωρα «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος Παύλος Τουμανίδης, σε ηλικία 56 ετών, έπειτα από μια άνιση μάχη με την επάρατο νόσο. Ο Παύλος γεννήθηκε στον Βύρωνα και ήταν απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Εργάσθηκε στην Ολυμπιακή και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της ΟΣΠΑ. Ήταν επίσης μέλος του ΜΕΤΑ και από την αρχή συντάχθηκε με τις δυνάμεις που προχώρησαν στην Ανασυγκρότηση της παράταξης.

Είχε διαρκή συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες και στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Ήθελε και αγωνιζόταν στην πράξη για ένα εργατικό – συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα ταξικό, πολιτικοποιημένο που με αφετηρία το κλαδικό ζήτημα θα το υπερβαίνει σε μια συνολική προοπτική, για το κοινό καλό. Το αγωνιστικό φρόνημα του Παύλου φάνηκε από τα τα γυμνασιακά του χρόνια με τους αγώνες της νέας γενιάς στη δεκαετία του 1970.

Μεταξύ άλλων, μετείχε ενεργά σε κινήσεις πολιτών, ενάντια στο Σχέδιο Ανάν, κατά των Ολυμπιακών Αγώνων, στο Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Γερμανικών οφειλών. Υπήρξε υποστηρικτής της Συρίας και διαχρονικά των Παλαιστινίων, των Κούρδων, των αγωνιζόμενων λαών, των εθνικοαπελευθερωτικών – αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων.

Το ΜΕΤΑ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στη γυναίκα του Αναστασία, την αγαπημένη του Τέση όπως τρυφερά την αποκαλούσε, στην αδελφή του Όλγα, καθώς και σε όλη την οικογένεια και τους οικείους του. Το τελευταίο αντίο θα πούμε στον Παύλο, την Τετάρτη 15 Μάη και ώρα 13.30, στο Νεκροταφείο Βύρωνα.