Αναβλήθηκε για τις 4/12 η δίκη του αστυνομικού που χτύπησε την καθαρίστρια Φωτεινή Νικηταρά, με σιδερογροθιά

Αναβολή για την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019 πήρε η δίκη του αστυνομικού Δροσίδη, που κατηγορείται πως χτύπησε πισώπλατα με σιδερογροθιά την αγωνιζόμενη καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών Φωτεινή Νικηταρά, στις 10 Ιουνίου του 2014. Η σκηνή εκείνης της σιδερογροθιάς έγινε τότε πρωτοσέλιδο στο διεθνή Τύπο.

Η δίκη ξεκίνησε, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε να στείλει διαβιβαστικό στα Εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να πιστοποιήσει ότι τα βίντεο, στα οποίο φαίνεται ο κατηγορούμενος να χτυπά με σφοδρότητα τη Φωτεινή Νικηταρά, αλλά και οι φωτογραφίες που επιδεικνύονταν στο δικαστήριο και περιλαμβάνονται στη δικογραφία δεν είναι προϊόν μοντάζ. Κάτι τέτοιο, εξάλλου, είχε ζητήσει από την αρχή ο συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού Δροσίδη, που προσπάθησε από την αρχή να αποδομήσει το κατηγορητήριο και στο οποίο υποδεικνύεται ο συγκεκριμένος αστυνομικός ως ο υπεύθυνος του χτυπήματος.

…έδειραν μια ολόκληρη διμοιρία ΜΑΤ

Να σημειωθεί πως -σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού των κατασταλτικών μηχανισμών- η Φωτεινή Νικηταρά και δύο αλληλέγγυοι θα βρεθούν την Τετάρτη 15 Μάη στο εδώλιο του «κατηγορουμένου», με την αιτιολογία πως… έδειραν μια ολόκληρη αστυνομική διμοιρία.

Κι αυτό, την ώρα που ο 18μηνος αγώνας των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πτώση της τότε κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και τον οποίο καπηλεύθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να ανέλθει στην εξουσία και να εφαρμόσει όλα τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που βρίσκονται εν ισχύι και σήμερα, μετά την «έξοδο από τα μνημόνια», αντιμετωπίστηκε με πράξεις αγριότητας εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων, αγριότητα που αντανακλούσε το πολιτικό αδιέξοδο της συγκυβέρνησης και την αδυναμία της να κάμψει το κίνημα των απολυμένων καθαριστριών.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, στις 4 Απρίλη, έτερος αστυνομικός, ο άνδρας των ΥΜΕΤ Τσοκαναρίδης, που τραυμάτισε σοβαρά την καθαρίστρια Ευαγγελία Αλεξάκη και συνέλαβε αναίτια την καθαρίστρια Βάσω Γκόβα, τιμωρήθηκε με 8μηνη φυλάκιση. Ήταν μια σημαντική δικαίωση των αγωνιστριών καθαριστριών και του κινήματος που πάλεψε για την τιμωρία της αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Το εργατικό κίνημα, οι αγωνιστές και οι αλληλέγγυο απαιτούν:

  • Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο αστυνομικός των ΜΑΤ που χτύπησε την καθαρίστρια Φωτεινή Νικηταρά και να διωχθεί από την αστυνομία.

  • Να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών.

  • Να καταργηθούν τα ειδικά σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ).