Μητσοτάκης: Ξεχάστε το 5νθήμερο και το 8ωρο. Καιρός για… 7ήμερη εργασία!

Σε μία προκλητική αναφορά για τους εργαζόμενους προέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διακαναλική του συνέντευξη, κάνοντας λόγο για επταήμερη εργασία και αμφισβητώντας το οκτάωρο. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., μάλιστα, ως επιχείρημα αντέτεινε το «είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει».

Ειδικότερα, δημοσιογράφος ανέφερε προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ο αριθμός του ενεργού πληθυσμού της χώρας είναι 3,6 εκατομμύρια με τους ανέργους και τους συνταξιούχους να ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια. Η ερώτηση προς την Κ. Μητσοτάκη ήταν πώς το κόμμα του θα λύσει τη δύσκολη αυτή εξίσωση.

Στην απάντησή του ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, αφού σημείωσε ορισμένες γενικότητες για την ψηφιακή εποχή και πώς μπορεί το κράτος και οι επιχειρήσεις να εκσυγχρονιστούν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Όταν μια επιχείρηση, αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα, συμφωνεί με τους εργαζόμενους, συμφωνεί με επιχειρησιακή σύμβαση να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές από τι θα είχαν πριν και με αυξημένα δικαιώματα και συμφωνούν τα δύο μέρη δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει και εργαζόμενοι και επιχειρήσεις και κράτος να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα».

ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Αυτές είναι οι απόψεις της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα που η εξέλιξη της τεχνολογίας επιτρέπει τη λιγότερη εργασία και τις μεγαλύτερες απολαβές για τους εργαζόμενους, οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου ζητούν το ακριβώς αντίθετο, για να διασφαλίσουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για τη τάξη τους. τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές και τους επιχειρηματίες!!!!

Όσο και να θέλει να κρυφτεί, όσο και να μας παραμυθιάζει η ΝΔ, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί: Ψήφισε και υπηρέτησε την πολιτική του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων. Συγκυβερνώντας με το ΠΑΣΟΚ χτύπησε δεκάδες γενικές απεργίες και ψέκασε με χημικά εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς. Μαζί με τους συνεχιστές των μνημονικών πολίτικων, τους σημερινούς κυβερνώντες, ανάτρεψαν κατακτήσεις των εργαζόμενων εδώ και δεκαετίες.

Αντασφαλιστικά, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπουλήματα, ανεργία, απολύσεις, ελαστικές σχέσεις εργασίας, συνδικαλιστικοί νομοί, αξιολογήσεις αντιδραστικές για τους δημοσίους υπαλλήλους, διαθεσιμότητες, κλείσιμο νοσοκομείων, κατάργηση οργανικών θέσεων προσωπικού στη δημόσια υγεία είναι μόνο μερικά από τα εγκλήματα που έκαναν τα τελευταία σχεδόν 10 χρονιά. Τα χρόνια του εφιάλτη του νεοφιλελευθερισμοού και των μνημονίων.

Αυτές είναι και οι απόψεις των συνδικαλιστικών εκπρόσωπων τους. Οι παλαιές κυβερνητικές συνδικαλιστικές παρατάξεις (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ) άλλα και οι νέες (ΑΡΜΑ, ΜΕΤΩΠΟ κ.λπ.) έχουν το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης από τη θέση τους, για το χάλι του συνδικαλιστικού κινήματος σήμερα. Έχουν ευθύνη για τις σκληρές ήττες των εργαζόμενων στα χρόνια των μνημονίων, άλλα και από πολύ νωρίτερα, αφού μετέτρεψαν τα συνδικάτα σε μακρυά χεριά των κυβερνώντων. Αποσυσπείρωσαν και απογοήτευσαν τους εργαζόμενους με συνειδητό τρόπο ανοίγοντας τον δρόμο στην αντίδραση, τις απογοητεύσεις και τις ήττες. Θα το πληρώσουν όμως όταν έρθει η ώρα, διότι οι εργαζόμενοι δεν ξεχνούν όσο και εάν προσωρινά απογοητεύονται, αποστασιοποιούνται και απέχουν!!!

Ψυχή βαθιά!!!