16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ύψος ειδικής εκλογικής αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων των διοριζομένων εφόρων, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, γραμματέων κ.λπ.

Για τη διενέργεια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 και των επαναληπτικών της 2ας Ιουνίου 2019, των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 26ης Μαΐου 2019, καθώς και του τρόπου καταβολής τους

Πρόσφατα

Σύμφωνα με το άρθρο 2 «Καθορισμός Αποζημίωσης», στους δικαιούχους καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση, ως εξής:

α. Στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό εκατόν σαράντα ευρώ (140,00€) για κάθε ημέρα απασχόλησης.

β. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό εκατόν πέντε (105,00€) για κάθε ημέρα απασχόλησης.

γ. Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους, που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών καταβάλλεται ποσό εκατό ευρώ (100,00€) για κάθε ημέρα απασχόλησης.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 «Δικαιούχοι προκαταβολής αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων», η ορισθείσα ημερήσια αποζημίωση, καθώς και τα οδοιπορικά έξοδα προκαταβάλλονται στους εφόρους των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, στους αντιπρόσωπους της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών στις κάτωθι περιπτώσεις:

α. Στους δικαιούχους που θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους εκτός του Νομού όπου υπηρετούν.

β. Στους δικαιούχους που θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους στα νησιωτικά συμπλέγματα της παρ. β.iv. του άρθρου 3 και θα μετακινηθούν εκτός της έδρας που υπηρετούν.

Διευκρινίζεται ότι οι δικαιούχοι που υπηρετούν στα νησιά Ρόδου, Κω, Σύρου και Νάξου και θα διοριστούν να εκτελέσουν καθήκοντα εντός της έδρας τους δεν δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα και προκαταβολή της ημερήσιας αποζημίωσης.

γ. Στους δικαιούχους που θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους εντός του Νομού που υπηρετούν στην περίπτωση που για τη μετάβαση στο εκλογικό τμήμα απαιτείται χρήση ακτοπλοϊκού μέσου.


ΕΔΩ αναλυτικά το σχετικό ΦΕΚ 1562Β/2019 με την ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις