ΣΕΕΕΝ Δυτικής Μακεδονίας: Υπερασπιζόμαστε το 5νθήμερο – 8ωρο. Δε διαπραγματευόμαστε την κατάργησή τους

Φωτογραφία αρχείου

«Όχι στις μεσαιωνικές συνθήκες δουλειάς. Υπερασπιζόμαστε το 5νθήμερο – 8ωρο. Δεν διαπραγματευόμαστε την κατάργησή τους», τονίζει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, καταγγέλλοντας ότι «ένα μήνα μετά την κινητοποίηση του σωματείου μας για τα συνεχόμενα 12ωρα και την εντατικοποίηση της εργασίας στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ήρθαν τώρα τα 16ωρα για να ολοκληρώσουν την εξόντωσή μας». Το ΣΕΕΕΝ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Η απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω έλλειψης προσωπικού έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Ένα μήνα μετά την κινητοποίηση του σωματείου μας για τα συνεχόμενα 12ωρα και την εντατικοποίηση της εργασίας ήρθαν τώρα τα 16ωρα για να ολοκληρώσουν την εξόντωσή μας.

Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να οργανώσουν την πάλη τους και τις διεκδικήσεις τους απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση που με την πολιτική τους μας έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση. Η μόνη λύση στα προβλήματά μας είναι η οργάνωση στο ΣΕΕΕΝ και ο ανυποχώρητος αγώνας για τα δικαιώματά μας.

Διεκδικούμε:

– Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.

– Να σταματήσουν τα 16ωρα και τα 12ωρα και η εντατικοποίηση της εργασίας. 8ωρο – 5ήμερο.

– Κατάργηση του δουλεμπορίου και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

– Τήρηση τώρα όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.