15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπάλληλοι ΓΓ Αθλητισμού: Συνεχίζουμε με την αγωνιστική και συλλογική στάση μας την απεργία-αποχή από την «αξιολόγηση»

Ανακοίνωση Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Πρόσφατα

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι… Πριν δύο χρόνια ο Σύλλογός μας ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις ενάντια στην επιχειρούμενη αξιολόγηση, όχι γιατί από θέση αρχής είμαστε ενάντια σε κάθε αξιολόγηση που θα πληροί τους όρους για να υλοποιηθεί, αλλά γιατί διαβλέψαμε τα κενά στον δημοκρατικό τρόπο επιλογής στις κρίσεις των προϊσταμένων οργανικών μονάδων όπου αποκλείστηκαν συνάδελφοι, οι οποίοι συμμετείχαν στην απεργία – αποχή που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Είχαμε δε επισημάνει στους συναδέλφους που δεν ήθελαν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, φοβούμενοι ότι θα μπουν στη μαύρη λίστα, ότι η συμμετοχή τους στην ΔΗΘΕΝ αξιολόγηση κάτω από την πίεση του χρόνου χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη υποδομή στην ουσία θα οδηγούσε σε αναθέσεις, οι οποίες συγκροτούν σκληρό κομματικό και πελατειακό κράτος.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι… Μετά την ολοκλήρωση των κρίσεων των Προϊσταμένων Διευθύνσεων είναι λυπηρό και δυσάρεστο οι πολιτικές παρεμβάσεις να απαξιώνουν συναδέλφους οι οποίοι διετέλεσαν σε θέσεις ευθύνης αφήνοντας τους χωρίς τοποθέτηση για εβδομάδες. ΑΞΙΟΝ ΑΠΟΡΙΑΣ είναι η διαφορετική αντιμετώπιση συναδέλφου που τοποθετήθηκε σε θέση εισηγητή ενώ προΐστατο σε Διεύθυνση, αφήνοντας κενή τη θέση του προϊσταμένου στο Τμήμα Ενεργειακής Αναβάθμισης Αθλητικών Εγκαταστάσεων εφόσον η πρακτική που ακολουθήθηκε για τους υπόλοιπους απερχόμενους Διευθυντές ήταν η τοποθέτησή τους σε τμήματα τα οποία είχαν μείνει «ακέφαλα» λόγω των κρίσεων.

Στηρίζουμε με όρους συνδικαλιστικού κινήματος κάθε δίκαιη προσφυγή συναδέλφων στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια επιδιώκοντας την αποκατάσταση της όποιας στρέβλωσης-παρέκκλισης των αρχών ισότητας –ισονομίας –αξιοκρατίας και διαφάνειας.

Συνεχίζουμε με την αγωνιστική και συλλογική στάση μας την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση (έτους 2018) που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ, ακυρώνοντας το μνημονιακό μέτρο της αξιολόγησης που είναι ενάντια στους εργαζόμενους και στη κοινωνία.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

Διευκρινίζεται ότι η παραπάνω «Ανακοίνωση-Διαμαρτυρία» λήφθηκε με απόφαση πλειοψηφίας των παρισταμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στην οποία μειοψήφησαν τα μέλη της παράταξης του «Ριζοσπαστικού Μετώπου-Εργασιακή Ισότητα».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις