ΓΝ «Ευαγγελισμός»: Απλήρωτοι εργολαβικοί εργαζόμενοι με την ανοχή διοίκησης και υπ. Υγείας

Απλήρωτοι παραμένουν από τον Φεβρουάριο του 2019 εργολαβικοί εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού από εργολαβική εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο του Νοσοκομείου.

Η καθυστέρηση στις πληρωμές στον Ευαγγελισμό στους εργολαβικούς εργαζόμενους, δεν γίνεται για πρώτη φορά και έχει ως βασική αιτία την τακτική της Διοίκησης του Νοσοκομείου, η οποία διατηρεί εργολαβικές εταιρίες στο Νοσοκομείο χωρίς να έχει υπογράψει συμβάσεις με αυτές εδώ και χρόνια.

Αποτέλεσμα της απουσίας συμβάσεων, που γίνεται με την ανοχή του υπ. Υγείας, είναι οι εργολάβοι να μην δικαιούνται να πληρωθούν και εκμεταλλευόμενοι αυτή την κατάσταση να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους. Όλα αυτά γίνονται με την ανοχή της Διοίκησης του Νοσοκομείου που μέχρι σήμερα «νίπτει τας χείρας της».

Όλα αυτά έχουν επισημανθεί από εκπροσώπους του ΜΕΤΑ Υγειονομικών στην πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας σε συναντήσεις που έχουν γίνει με την ΠΟΕΔΗΝ αλλά δυστυχώς ο υπ. υγείας κάνει τα στραβά μάτια.

Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατό εργολαβικές εταιρίες να παραμένουν σε κάποιο νοσοκομείο χωρίς σύμβαση και με καθυστέρηση μηνών να καταβάλλονται σε αυτές με δικαστικές αποφάσεις, ως δεδουλευμένη παροχή υπηρεσιών, τεράστια ποσά. Κατά τα άλλα, η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας επαίρεται ότι οι εργολάβοι φεύγουν και η διαπλοκή τσακίζεται αμείλικτα.