15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντί για συγγνώμη, πολιτική κάλυψη του Πολάκη από τον Τσίπρα

Από το Χρήστο Κόνιαρη, εργαζόμενο στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης

Πρόσφατα

Όσοι εργαζόμαστε στο τομέα της αποκατάστασης αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τις τεράστιες δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με αναπηρία στην καθημερινή τους ζωή.

Γνωρίζουμε ότι η πολιτεία αλλά και η κοινωνία δείχνουν πως πολύ λίγο σέβονται το δικαιώματα που έχουν τα άτομα με αναπηρία σε μια αξιοπρεπή διαβίωση, στο δικαίωμα στην πρόσβαση, στην εργασία, σε αξιοπρεπείς και δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Γνωρίζουμε ότι η πολιτεία, αντί να προσφέρει αυτές τις δυνατότητες καθημερινά, βάζει νέα εμπόδια σε αυτούς τους συνανθρώπους μας.

Γνωρίζουμε ότι ακόμα και το στοιχειώδες, που είναι δημόσιες δομές υγείας που θα τους υποδεχτούν, όπως τα κέντρα αποκατάστασης, είναι ανύπαρκτες, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι με αναπηρία να οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα και το οικογενειακό τους περιβάλλον να ξεπουλιέται για να πληρώσει αυτές τις υπηρεσίες.

Επειδή για αρκετά από αυτά την ευθύνη την έχει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός, πριν ξεστομίσει τα απαράδεκτα σχόλια σε βάρος ενός αναπήρου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δυστυχώς, το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αφού αντί για συγγνώμη, όχι μόνο για το σχόλια αλλά κυρίως για την απουσία πολιτικών που θα στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία, ήρθε η πολιτική κάλυψη του Π. Πολάκη από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

Το μόνο που μπορώ να πω ως εργαζόμενος στο χώρο της αποκατάστασης για αυτή την συμπεριφορά τόσο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, αλλά κυρίως για την κάλυψη που του παρείχε ο Πρωθυπουργός είναι ΝΤΡΟΠΗ!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις