9.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Μπούρας: Δε θα επιτρέψουμε σε χουντικά και ναζιστικά μορφώματα να «ξεπλυθούν» στη συνείδηση εργαζομένων και λαού

Δ. Λεβαδέων: Μετά τις αντιδράσεις, ανακάλεσε την αρχική απόφαση για παραχώρηση χώρου για φιλοβασιλική, φιλοχουντική εκδήλωση την 21η Απριλίου

Την περασμένη Παρασκευή, η απόφαση της δημάρχου Λεβαδέων και προσκείμενης στο ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτας Πούλου, να παραχωρήσει αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου στην Κρύα, στο κόμμα των βασιλοφρόνων «Εθνική Ελπίδα», στις 21 Απριλίου, ανήμερα του χουντικού πραξικοπήματος, προκάλεσε την έντονη αντίδραση εργαζομένων, Σωματείων, όπως ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς, αντιφασιστών, φορέων και συνταξιούχων. Στις ανακοινώσεις – καταγγελίες τους, άπαντες κατηγορούσαν τη δημοτική Αρχή για την απόφασή της να παραχωρήσει τον συγκεκριμένο χώρο στο φιλοβασιλικό μόρφωμα της ΕΘΕΛ.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις σε επίπεδο ανακοινώσεων και κοινωνικών δικτύων που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της απόφασης της δημοτικής Αρχής, το δημοτικό συμβούλιο Λεβαδέων προχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής σε εσπευσμένη απόφαση ανάκλησης «της διάθεσης της αίθουσας του Συνεδριακού Κέντρου την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 στο κόμμα “ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ” για την παρουσίαση υποψηφίων της Ευρωβουλής». Η απόφαση ήταν ομόφωνη και στο σκεπτικό αναφέρεται ότι ανακαλείται η αρχική έγκριση παραχώρησης του χώρου από τη δημοτική Αρχή, «καθότι η 21η Απριλίου είναι μια αποφράδα ημέρα για τον Ελληνικό λαό , κατάλυσης όλων των δικαιωμάτων , των ελευθεριών και των θεσμών της δημοκρατίας και επιβολής για μία επταετία στυγνής δικτατορίας στην Ελλάδα».

Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδείας, Νίκος Μπούρας, αντέδρασε έντονα και ζήτησε τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα την άμεση ανάκληση της απόφασης. Μιλώντας στο ergasianet.gr, σημείωσε ότι «η απόφαση της δημοτικής Αρχής να παραχωρήσει βήμα στους νοσταλγούς του παρελθόντος, στο φασιστικό μόρφωμα της “Εθνικής Ελπίδας”, ένα “κόμμα” που ιδρύθηκε το 2010, έχει πρόεδρο το δικτάτορα Παπαδόπουλο, και κύριος στόχος του είναι η επαναφορά της βασιλείας και του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο “θρόνο της Ελλάδας”, όχι μόνον θίγει τα δημοκρατικά φρονήματα των πολιτών, αλλά και προσβάλλει τη μνήμη όλων εκείνων των εργαζομένων, όλων εκείνων των φοιτητών, αλλά και του λαού μας, που αγωνίστηκαν κι έδωσαν το αίμα τους για να πέσει η Χούντα».

Πέραν αυτού, συνεχίζει, «με δεδομένο τις νεοφιλελεύθερες αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές, που εκτρέφουν την ακροδεξιά, το φασισμό και το ναζισμό διεθνώς, κι εδώ στη χώρα μας του εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, η απόφαση της δημοτικής Αρχής, που τελικώς ανακλήθηκε, θα βοηθούσε, θα διευκόλυνε αυτά τα μορφώματα στην προώθηση των “ιδεών” του ρατσισμού, του φασισμού και της μισαλλοδοξίας, κάτι το οποίο το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι αντιμάχονται με σθένος».

Ως εργαζόμενοι, ως Σύλλογος, «καταδικάζουμε όλους όσους δίνουν βήμα και χώρο, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στην καθημερινότητα, στους νοσταλγούς του παρελθόντος, χουντικούς, ακροδεξιούς, φασίστες, ναζιστές, που βρίσκουν την ευκαιρία μέσα από τέτοιες ενέργειες και αποφάσεις να ξεπλυθούν στη συνείδηση το λαού. Όμως οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν ξεχνούν», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται πως αυτή είναι η δεύτερη δημοτική Αρχή που αναγκάζεται να ανακαλέσει απόφασή της για παραχώρηση δημοτικού χώρου σε νοσταλγούς της χούντας, καθώς μόλις την περασμένη Τετάρτη, ο Δήμος Κορωπίου ανακάλεσε την απόφασή του να παραχωρήσει χώρο του δημαρχείου στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ανήμερα της επετείου του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, μετά από τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις που σημειώθηκαν στη δημοσιοποίηση της απόφασης.

Παρόμοια Άρθρα