Η ιδιότητα του υποψήφιου ευρωβουλευτή ΝΔ βλάπτει σοβαρά το κίνημα και τους αγώνες του

Επιστολή προς τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου ΑΔΕΔΥ

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας

Δριμύ κατηγορώ κατά του προέδρου της ΑΔΕΔΥ, Γιάννη Πάιδα, εξαπολύει η εκτελεστική γραμματεία του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τη διπλή του ιδιότητα, αυτή της συνδικαλιστικής και εκείνης του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ. Όπως σημειώνει, το να ταυτίζει την ιδιότητά του τη συνδικαλιστική με τις κομματικές θέσεις της ΝΔ, κάθε άλλο παρά καλό κάνει στο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα και στους αγώνες του κατά των μνημονιακών, αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικότερα τι λέει το ΝΤ Χίου ΑΔΕΔΥ:

Η Ε.Γ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ διαμαρτύρεται για την τοποθέτηση του Πρόεδρου της ΑΔΕΔΥ συναδέλφου Πάιδα Ιωάννη με την αφορμή την υποψηφιότητα του ως Ευρωβουλευτή της Ν.Δ.

Αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας είναι να μετέχουμε σε όποιο ψηφοδέλτιο μας εκφράζει κομματικά, αλλά όχι να ταυτίζουμε την ιδιότητα του προέδρου της ΑΔΕΔΥ με το κόμμα που επιλέγουμε, πράγμα που δυστυχώς έπραξε ο Πρόεδρος, ταυτίζοντας την ιδιότητά του με το κόμμα της ΝΔ.

Ταυτόχρονα δεν μπορεί την ώρα που σύσσωμη η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ δίνει μακροχρόνια μάχη για να μην περάσει η αξιολόγηση της κυβέρνησης, ο πρόεδρος να την παρουσιάζει ως προωθητικό μέσο της δημόσιας διοίκησης, γνωρίζοντας και ο ίδιος ποια είναι τα κεφαλαιώδη ζητήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους με ευθύνες όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα.

Αντιπαρερχόμαστε για ευνόητους λόγους τα όσα ανέφερε για την «κόκκινη» και «πράσινη» εκπαίδευση που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα του εκπαιδευτικού μας συστήματος και που ο εκπαιδευτικός κόσμος και όχι μόνο, βοά για δεκαετίες για τα χάλια της εκπαίδευσης.

Θεωρούμε δε ότι ο συνάδελφος Πρόεδρος έχει την εμπειρία και την κρίση να αντιληφθεί, ότι η ομιλία -τοποθέτησή του δεν βοήθησε καθόλου τα ζητήματα που το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα και ο ίδιος βρίσκονται στους δρόμους και στους αγώνες για να τα αντιμετωπίσουν από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων.