18.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δε χωράνε

Σχόλιο από το ergasianet.gr

Πρόσφατα

Έπειτα από την ανακοίνωση εκ μέρους της ΝΔ, της υποψηφιότητας για την Ευρωβουλή, του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Γιάννη Πάιδα (ΔΑΚΕ), ανακοινώθηκε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, η υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή, του αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ Γιώργου Πετρόπουλου (ΕΑΕΚ). Εκ μέρους των υποψηφίων, μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, δεν ανακοινώθηκε καμία παραίτηση από τα συνδικαλιστικά αξιώματα.

Δικαίωμά τους, θα πει κάποιος, και σεβαστό. Αλλά υποχρέωσή τους είναι να παραιτηθούν, με το δεδομένο πως δεν μπορούν να εκπροσωπούν ως κομματικά στελέχη τα μνημονιακά, νεοφιλελεύθερα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, κι από την άλλη να θέλουν να λένε πως υπερασπίζονται τα συμφέροντα των δημόσιων υπαλλήλων και της Εργατικής Τάξης γενικότερα. «Δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δε χωράνε», λέει ο λαός που κάτι θα γνωρίζει περισσότερο.

Είναι σαφές πως αυτές οι δύο ιδιότητες, του προέδρου και του αντιπρόεδρου της ΑΔΕΔΥ, κι αυτή του υποψηφίου ευρωβουλευτή, δε συμβαδίζουν, πολλώ δε μάλλον όταν καλούνται να προπαγανδίσουν τις θέσεις δύο κομμάτων που εφαρμόζουν τις μνημονιακές πολιτικές και έχουν συντελέσει στη διάλυση της Δημόσιας Διοίκησης, στην υποστελέχωσή της, στην επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και στο δημόσιο τομέα, αλλά και στις απολύσεις και στη μείωση των μισθών και των συντάξεων.

Η διπλή ιδιότητα των Γιάννη Πάιδα και Γιώργου Πετρόπουλου σε καμία περίπτωση δε βοηθά το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα και τους αγώνες του ενάντια στα μνημόνια και στις πολιτικές εξαθλίωσης εργαζομένων, συνταξιούχων και λαού.

Αντιθέτως, αποτελούν αρνητικό στίγμα για το ίδιο το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα που συνεχίζει να απαξιώνεται στα μάτια των εργαζομένων, έχοντας μάλιστα και ως τελευταίο αρνητικό παράδειγμα τα όσα συνέβησαν στο πρόσφατο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο δεν έγινε.

Δίνει αρνητικό στίγμα στη συνέχιση των αγώνων και την εντύπωση πως η ΑΔΕΔΥ έχει υποστείλει τη σημαία του αγώνα κατά των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών, που εφάρμοσε η ΝΔ και εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι βεβαίως που δεν αποτελεί πραγματικότητα.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις