Ο πρόεδρος του Σωματείου μας Γιώργος Ζαχαρόπουλος αφού δεν έδωσε καμιά ουσιαστική απάντηση στην καταγγελία της παράταξής μας για την στάση του στην  Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου για τους 6 συναδέλφους που με δική του εισήγηση έριξε στον καιάδα της ανεργίας, αδιαφορώντας πλήρως για το αποτέλεσμα, προσπάθησε με ψέματα να τα φορτώσει στην Διοίκηση του Συνδέσμου.

Ακόμα κι αν ήταν έτσι, ποιος είναι ο ρόλος του συνδικαλιστικού οργάνου; Γιατί δεν κατήγγειλε την Διοίκηση; Γιατί δεν προσέφυγε στα όργανα του Σωματείου (ΔΣ και ΓΣ); Τι έκανε μέχρι την ημέρα που τον κατήγγειλε η παράταξή μας για την στάση του; Τίποτα απολύτως!!!

Ήρθε, όμως, μετά την καταγγελία μας με ασύστολα ψεύδη να μας πει ότι δεν έφταιξαν ο ίδιος και η παράταξή του. Δυστυχώς, όμως, γι’ αυτούς υπάρχει βιντεοσκοπημένη η συμπεριφορά του στην συνεδρίαση της Εκτελεστική Επιτροπή και θα την απολαύσουν όλοι οι εργαζόμενοι του Συνδέσμου στην διεύθυνση:

Δεν περιμέναμε, βεβαίως, να βρουν στήριξη οι απολυμένοι συνάδελφοι από τον πρόεδρο και την πλειοψηφία του Σωματείου. Τα δικά τους παιδιά καλά τα έχουν βολέψει χρόνια τώρα στον εργολάβο που έχει αναλάβει  τα έργα του Συνδέσμου. Για τους συναδέλφους, αν θα μπορούν να εξασφαλίσουν το γάλα των παιδιών τους, τους είναι αδιάφορο. Έτσι είναι όταν στο σπίτι σου έχεις μηδενική ανεργία την εποχή που αυτή καλπάζει!!!

Αλήθεια, ο πρόεδρος του Σωματείου 2 χρόνια τώρα, δεν ένιωσε την ανάγκη ν’ απαντήσει στην καταγγελία μας, ότι και τα 2 του παιδιά δουλεύουν στα έργα του Συνδέσμου που λειτουργεί ο εργολάβος; Μήπως γι’ αυτό δεν κάνει κιχ στις απ’ ευθείας αναθέσεις που γίνονται στον ίδιο εργολάβο; Ποια είναι τελικά η σχέση του με τα εργολαβικά συμφέροντα; Η απάντηση είναι προφανής: Τους εργολάβους τους εκπροσωπεί επάξια, όχι, όμως, τους εργαζόμενους.

Τα συνεχή και αισχρά ψέματα και την μόνιμη λασπολογία εναντίον της παράταξής μας, ο πρόεδρος του Σωματείου και η παράταξή του τα έχουν στην ημερήσια διάταξη και τα χρησιμοποιούν ανάλογα με την περίοδο που διανύουμε κάθε φορά και με τα συμφέροντα που εκφράζουν.

Ας κάνουμε, όμως, μια αναδρομή στην συνδικαλιστική πορεία του προέδρου του Σωματείου, προκειμένου να γνωρίσουν και οι νεώτεροι τον τυχοδιωκτισμό, το θράσος και τον αριβισμό του στα χρόνια που εργάζεται στον Σύνδεσμο.

Από την πρόσληψή του με σύμβαση έργου στον ΣΜΑ Σχιστού υπό την προεδρία του αειμνήστου Νίκου Πολίτη που επρόσκειτο στο ΚΚΕ οργανώθηκε αμέσως στην ΔΑΣ-ΟΤΑ (ΠΑΜΕ) και χωρίς να εκλεγεί ποτέ στα όργανα του Σωματείου μας, λασπολογούσε όλες τις άλλες παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) και την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Όταν τον απέπεμψαν από την ΔΑΣ-ΟΤΑ προσεταιρίστηκε την ΠΑΣΚΕ γιατί εν τω μεταξύ είχε αλλάξει και η Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ και πλέον επρόσκειτο στο ΠΑΣΟΚ.

Διέσπασε, όμως, την ΠΑΣΚΕ και δημιούργησε την ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ όταν άλλαξε η Διοίκηση του Συνδέσμου και επρόσκειτο, πλέον, στη ΝΔ. Την ίδια περίοδο, μάλιστα, ορίστηκε από την ΔΑΚΕ, ως εκπρόσωπός της, στην Επιτροπή Διαχείρισης Απορριμμάτων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ακρωτηρίασε, όμως, το ΠΑΣΚΕ μετονομάζοντας την παράταξή του σε σκέτο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΔΣΝΑ, όταν την Διοίκηση του Συνδέσμου ανέλαβε η νυν Περιφερειάρχης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επανέκαμψε, μετέπειτα  όμως, στην πρώην ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ την οποία καθύβριζε σκαιότατα. Οι διάδοχοι, όμως του τότε Προέδρου Θέμη Μπαλασόπουλου, προφανώς, ξέχασαν την λάσπη που είχε ρίξει στην παράταξή τους, τις απεργοσπασίες, τα ξεπουλήματα στην διαχείριση των απορριμμάτων, τα χτυπήματα που είχαν δεχτεί από τα ΜΑΤ που καθοδηγούσαν αυτός και η παράταξή του, τις απειλές και τους προπηλακισμούς που δέχτηκαν τα εκλεγμένα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ που περιφρουρούσαν τις απεργίες στον ΧΥΤΑ.

Έτσι, λοιπόν, πολιτεύεται ο πρόεδρος του Σωματείου. Γλείφει για χρόνια εκεί που φτύνει και ο χαμαιλεοντισμός του και ο εργοδοτικός του συνδικαλισμός δεν έχουν όρια.

Με τα ίδια, ακριβώς, χαρακτηριστικά, βεβαίως και σήμερα πολιτεύεται ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη παράταξη του προηγούμενου Περιφερειάρχη, του οποίου τα σχέδια  για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων υπηρέτησε μέχρι κεραίας ενάντια στα συμφέροντα τόσο των συναδέλφων μας όσο και του φορέα και την κοινωνίας.

Γι’ αυτό ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος όταν μιλάει για εργοδοτικό συνδικαλισμό καλό θα ήταν να κοιτάζει στον καθρέφτη του, γιατί αυτά είναι έργα και ημέρες δικές του , της παράταξής του και κανενός άλλου.

Δεν θα γίνουμε, λοιπόν, όλοι ξαφνικά λωτοφάγοι όπως η σημερινή ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ να  ξεχάσουμε  τις δεκάδες καταγγελίες της για τα ξεπουλήματα του συνδικαλιστικού κινήματος που έκανε επί των ημερών Σγουρού για να είναι σήμερα ο εκλεκτός του και να φιγουράρει στο πλευρό του σε όλες τις εκδηλώσεις του, Τι περισσότερες αποδείξεις ζητάει κανείς για τον εργοδοτικό συνδικαλισμό;

Τον χαρακτηρισμό «Εφιάλτης του Συνδικαλιστικού Κινήματος» που θα τον συνοδεύει για το υπόλοιπο του βίου του η Ομοσπονδία δεν του τον απένειμε τυχαία με ομοφωνία όλων των παρατάξεων.

Δυστυχώς γι’ αυτόν και την παράταξή του δεν είμαστε όλοι ίδιοι ώστε να γλείφουμε όλες τις εξουσίες, όπως πολύ γλαφυρά σας εξιστορίσαμε για τον βίο και την πολιτεία του. Δεν είμαστε υποψήφιοι με κανένα συνδυασμό που συμμετέχει στις περιφερειακές εκλογές, ο νικητής των οποίων θα είναι ex officcio Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ.

Όσα ψέματα και αν αραδιάζουν ο πρόεδρος του Σωματείου και η παράταξή του για τους 140 συναδέλφους ΙΔΑΧ που υπηρετούν στον Σύνδεσμο η αλήθεια είναι μία και αυτή δεν διαστρεβλώνεται. Όταν οι άλλοι απεργούσαν για να τους στηρίξουν και έγραφαν πολλά απεργιακά μερόνυχτα στο ΧΥΤΑ αυτός και η παράταξή του όχι μόνο δεν απεργούσαν, αλλά έπαιρναν υπερωρίες κατά την γνωστή προσφιλή τους τακτική ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια. Άλλοι, λοιπόν, πλήρωσαν το τίμημα αυτών των αγώνων και όχι ο ίδιος.

Βασικοί μάρτυρες στα δικαστήρια που ακολούθησαν, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι οι συνάδελφοι μας κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του φορέα ήταν ο τότε Πρόεδρος του Σωματείου και ο Κ. Μνηματίδης. Ο Γ. Ζαχαρόπουλος ήταν αναγκασμένος από τα πράγματα που είχαν ήδη δρομολογηθεί να παρευρεθεί σε κάποια εν εξελίξει δικαστήρια, χωρίς, όμως, να πιστέψει ποτέ σ’ αυτόν τον δίκαιο αγώνα. Ο ίδιος δε ήταν εκείνος που δεν ήθελε με τίποτα να τύχουν συνδικαλιστικής προστασίας οι συνάδελφοι και δεν τους επέτρεψε με προσφυγή της παράταξής του κατά της ομόφωνης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης να γίνουν μέλη του Σωματείου μας.

Ακόμα και σήμερα, μετά από 6 χρόνια που η παράταξή του έχει την πλειοψηφία στο Σωματείο μας οι 11 συνάδελφοι δεν έχουν κανένα συνδικαλιστικό δικαίωμα, παρότι η παράταξή μας κατ’ επανάληψη το έχει ζητήσει και στο Διοικητικό Συμβούλιο και στην Γενική Συνέλευση.

Κλείνοντας καλούμε και πάλι την Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ να προβεί στην άμεση πρόσληψη των 6 συναδέλφων μας, γιατί δεν συντρέχει κανένα νομικό κώλυμα, προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται στον ΕΔΣΝΑ.

Αθήνα, 18 Απριλίου 2018