Σύλλογος ΠΕ Ηλείας vs ΑΔΕΔΥ: Υπάρχει Εξώδικο για την απεργία-αποχή από «αξιολόγηση», ή υποστείλατε τη σημαία;

Με επιστολή του προς την ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας ζητεί την αποστολή – δημοσιοποίηση Εξώδικης Γνωστοποίησης για την Απεργία-Αποχή από την «αξιολόγηση», η οποία μέχρι τώρα δεν έχει γίνει από την εκτελεστική επιτροπή της Συνομοσπονδίας. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει, πρέπει να γίνει άμεσα, επισημαίνει και τονίζει: «Στην περίπτωση που δεν έχετε καταθέσει ακόμα Εξώδικη Γνωστοποίηση, γεγονός που κρίνεται επιεικώς απαράδεκτο και ενδεχομένως κρύβει και σκοπιμότητες, θα πρέπει να ενημερώσετε άμεσα και ξεκάθαρα, το σύνολο των σωματείων ώστε να προχωρήσουν αυτά σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, αλλά και για να αντιληφθούν ότι το κορυφαίο συνδικαλιστικό τους όργανο προχώρησε στην υποστολή της σημαίας του αγώνα ενάντια στις εφαρμοζόμενες αντεργατικές πολιτικές».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με απόφαση του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ που συνεδρίασε στις 19 Μαρτίου 2019 αποφασίσθηκε η συνέχιση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από την αξιολόγηση. Προκειμένου να έχει νόημα και ουσία

η ανωτέρω απόφαση θα πρέπει να έχει εκδοθεί και κατατεθεί Εξώδικη Γνωστοποίηση ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και Αρχής, προκειμένου να παρέχεται με τον τρόπο αυτό πλήρη κάλυψη στο σύνολο των συναδέλφων, δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιοποιεί η συγκεκριμένη αναφερόμενη Εξώδικη Γνωστοποίηση, θεωρούμε απαραίτητο να προχωρήσετε άμεσα στην δημοσιοποίηση της, εφόσον υπάρχει.

Στην περίπτωση που δεν έχετε καταθέσει ακόμα Εξώδικη Γνωστοποίηση, γεγονός που κρίνεται επιεικώς απαράδεκτο και ενδεχομένως κρύβει και σκοπιμότητες, θα πρέπει να ενημερώσετε άμεσα και ξεκάθαρα, το σύνολο των σωματείων ώστε να προχωρήσουν αυτά σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, αλλά και για να αντιληφθούν ότι το κορυφαίο συνδικαλιστικό τους όργανο προχώρησε στην υποστολή της σημαίας του αγώνα ενάντια στις εφαρμοζόμενες αντεργατικές πολιτικές.

Παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας.