5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Συσπείρωση Εργαζομένων: Για την εκλογή προεδρείου Γενικού Συμβουλίου ΟΣΥΑΠΕ

Πρόσφατα

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΣΥΑΠΕ προκειμένου να εκλεγεί το προεδρείο του (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας και δύο αναπληρωτές).

Πιστοί στη θέση μας για κατανομή των θέσεων του Προεδρείου αναλογικά μεταξύ των παρατάξεων και σεβόμενοι τα αποτελέσματα των εκλογών του πρόσφατου Συνεδρίου, προσερχόμενοι στη συνεδρίαση, είχαμε την πρόθεση  να στηρίξουμε για τη θέση του Προέδρου, τον προταθέντα από την πλειοψηφούσα παράταξη του ΠΑΜΕ υποψήφιο διευκρινίζοντας όμως από την αρχή της διαδικασίας ότι σε κάθε περίπτωση η στάση μας θα εξαρτηθεί και από το πρόσωπο που θα προταθεί. Επειδή η θέση του Προέδρου είναι άκρως τιμητική, για την επιλογή του πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η δυνατότητα της ευρείας αποδοχής του, η ιστορική του διαδρομή και οι αγώνες του για την δικαίωση των αιτημάτων του συνόλου των συναδέλφων.

Ο υποψήφιος που επέλεξε και πρότεινε το ΠΑΜΕ δεν συγκέντρωνε τα χαρακτηριστικά που θεωρούμε ότι έπρεπε να έχει και συνεπώς, σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να στηριχθεί από τα μέλη της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι παρά τον προβληματισμό μας για τη σκοπιμότητα αυτής της επιλογής, επιλέξαμε να μην προτείνουμε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου από την παράταξή μας, όπως έκανε το σύνολο των υπολοίπων συνδυασμών και να στηρίξουμε ισομερώς τους υποψηφίους των δύο μικρότερων παρατάξεων, μη επηρεάζοντας επί της ουσίας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Επισημαίνεται ότι ήταν και είναι δικαίωμα του ΠΑΜΕ, προκειμένου να αυξήσει την εκλογική του δύναμη, να εντάσσει υποψηφίους στη δύναμή του, χωρίς να εξετάζει τη συνδικαλιστική τους πορεία, τις ιδεολογικές τους καταβολές και τον πολιτικό τους προσανατολισμό, όμως για εμάς η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ, δεν αποτελεί την κολυμβήθρα του Σιλωάμ, που εξαγνίζει τους προσφεύγοντες σε αυτό. Δικαίωμα έχει ο καθένας να επιλέγει ότι θέλει, αλλά και δικαίωμα των υπολοίπων είναι να ερμηνεύουν και να αξιολογούν.

Μετά τις ψηφοφορίες που έγιναν σύμφωνα με την διαδικασία που ορίζεται στο καταστατικό και την ισοψηφία των δύο επικρατέστερων υποψηφίων προέδρων (αφού η ΠΑΣΚΕ στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία απέσυρε τον υποψήφιό της και στήριξε τον υποψήφιο της ΔΑΚΕ), τόσο το ΠΑΜΕ όσο και η ΠΑΣΚΕ επέλεξαν το δρόμο της άρνησης και χωρίς καμία διάθεση αναζήτησης συναινετικών προσεγγίσεων, έληξαν την συνεδρίαση του Γ.Σ., αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την ευθύνη για την αδυναμία λειτουργίας της Ομοσπονδίας.

Θεωρώντας ότι το κύριο ζητούμενο είναι η λειτουργία των οργάνων της Ομοσπονδίας, με πρόσωπα που σηματοδοτούν τη συνάθροιση δυνάμεων με αγωνιστικό και διεκδικητικό πρόσημο, καλούμε την πλειοψηφούσα παράταξη (ΠΑΜΕ), στη νέα συνεδρίαση του ΓΣ, να μην συμπεριφερθεί αλαζονικά και αδιέξοδα και να προτείνει για πρόεδρο του Γ.Σ. υποψήφιο που θα μας δίνει τη δυνατότητα να αθροίσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου σεβόμενοι ο ένας τον άλλο, να εκλέξουμε το προεδρείο του Γ.Σ. ώστε η Ομοσπονδία να βρει το βηματισμό της απέναντι στις νέες και παλαιές προκλήσεις της κυβερνητικής πολιτικής, που αποτελεί και τον κύριο λόγο για τον οποίο βρισκόμαστε σε αυτή.

Σε κάθε άλλη περίπτωση ο καθένας μας θα είναι υπόλογος για τις επιλογές του.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις