13.3 C
Athens
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025

Διευκρινίσεις από το ΜΕΤΑ σχετικά με τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ

Πρόσφατα

Το ΜΕΤΑ έχει τοποθετηθεί δημοσίως, σχετικά με το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο δεν έγινε, και έχει καταδείξει τις ευθύνες του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, για τη σημερινή κατάσταση πλήρους απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και το γεγονός ότι με την παρεμπόδιση μόνο της διεξαγωγής του Συνεδρίου, που έκαναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δεν αντιμετωπίζονται τα πραγματικά προβλήματα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Σε σχετικό σχόλιο, τονίζεται από το ΜΕΤΑ ότι: «το να περιορίζεται κανείς μόνο σε αυτά ή να αποδέχεται αύριο τον ενδεχόμενο διορισμό νέας διοίκησης, στην οποία όλοι οι σημερινοί πρωταγωνιστές θα διατηρούν τους ρόλους τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προχωρήσουν στη διεξαγωγή ενός Συνεδρίου, για μετά τις εκλογές, που θα είχε ως στόχο να μην αλλάξουν οι συσχετισμοί στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, τότε γίνεται πολύ φασαρία για το τίποτα».

Τις επόμενες μέρες πιθανώς θα διοριστεί διοίκηση στη ΓΣΕΕ, αφού πολλά εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες καταθέτουν σχετικό αίτημα στο πρωτοδικείο. Μας προβληματίζει η αναφορά εισηγητικά από στέλεχος του ΠΑΜΕ, στη σύσκεψη ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων στο θέατρο ΔΙΑΝΑ, που έγινε το Σάββατο 13 Απρίλη, ότι «…δεν αποδεχόμαστε όμως μέσα σε αυτή τη διοίκηση να είναι κάποιος από τους 62 νόθους αντιπροσώπους και εργοδότες…». Αυτή η θέση, που επαναλαμβάνεται και από άλλο στέλεχος του ΠΑΜΕ στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», περιορίζεται στην επίλυση κάποιων οργανωτικών ζητημάτων και δίνεται η δυνατότητα στη «συνδικαλιστική μαφία», όπως αποκαλεί την εργοδοτική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να συνεχίσει να διαχειρίζεται τη σημερινή εκφυλιστική κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η συμμετοχή, αντιπροσωπείας του ΜΕΤΑ, στη σύσκεψη αυτών των συνδικαλιστικών οργανώσεων ήταν ακριβώς να μεταφέρει τις απόψεις του σχετικά με την ανάγκη της της επαναθεμελίωση και ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος σε νέα βάση και για να ανοίξει συζήτηση στις γραμμές του, με στόχο την αλλαγή της δομής του, που θα διασφαλίζει τη δημοκρατική συμμετοχή των εργαζομένων και τον καθορισμό της πορείας από τους ίδιους τους εργαζόμενους και που δεν θα αναπαράγει τους μηχανισμούς, τον παραγοντισμό και τη γραφειοκρατία.

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαριστούν οι προθέσεις όλων και το εάν υπάρχει πραγματική βούληση. «Κοντός ψαλμός αλληλούια», λοιπόν, όπως λέει ο λαός μας!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις