15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αθήνα: Πρόσφυγες απέκλεισαν τις γραμμές στο σταθμό Λαρίσης. Δεν εκτελούνται δρομολόγια

Πρόσφατα

Πρόσφυγες απέκλεισαν τις σιδηροδρομικές γραμμές στον σταθμό Λαρίσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκτελεστούν τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού. Περίπου 100 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά, έχουν καταλάβει τις γραμμές, ζητώντας να μεταφερθούν στα σύνορα.

Διαβατά Θεσσαλονίκης

Στο μεταξύ ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, όπου νωρίτερα σήμερα επικράτησε μικροένταση. Ομάδα περίπου 40 γυναικών, πολλές εκ των οποίων είχαν μαζί τους μικρά παιδιά, προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό, αλλα απωθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Η κατάσταση έξω από τη δομή φιλοξενίας παραμένει τεταμένη από το απόγευμα της Πέμπτης, οπότε περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες με τις οικογένειές τους συγκεντρώθηκαν στο σημείο και έστησαν σκηνές, ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακό κάλεσμα.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες διαμαρτύρονται και ζητούν να τους επιτραπεί να κινηθούν προς την Ειδομένη, ώστε να περάσουν τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία και στη συνέχεια να κατευθυνθούν προς Γερμανία.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις