15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σύσκεψη της Πρωτοβουλίας για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών | Τρίτη 26 Μάρτη

Και ώρα 6μμ., στο καφεβιβλιοπωλείο «Λοκομοτίβα» (γωνία Σολωμού και Μπόταση)

Πρόσφατα

Στις 29 Μαρτίου συμπληρώνονται σχεδόν 5 χρόνια από την επίθεση των δυνάμεων καταστολής μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών που οδήγησε στη σύλληψη της καθαρίστριας Βάσω Γκόβα και στο σοβαρό τραυματισμό της Ευαγγελίας Αλεξάκη από τον αστυνομικό των ΥΜΕΤ Τσοκαναρίδη.

Εδώ και 5 χρόνια η μήνυση των καθαριστριών κατά του αστυνομικού σέρνεται από δικαστήριο σε δικαστήριο, αναβάλλεται, ξεκινάει για να ξαναπάρει αναβολή, συγχωνεύεται με την μήνυση του αστυνομικού ώστε να συμψηφιστεί ο θύτης και το θύμα και με τις αλλεπάλληλες αναβολές συντελεί σε μια νέα, ιδιότυπη, τιμωρία των καθαριστριών. Αρκεί να σκεφτούμε ότι ορισμένες είναι υποχρεωμένες να ταξιδεύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα σε κάθε αναβολή.

Εδώ και 5 χρόνια όχι μόνο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη αλλά η ταξική δικαιοσύνη ολοκληρώνει το έργο της αστυνομικής καταστολής τιμωρώντας τις γυναίκες με δικαστική ομηρεία ώστε να μάθει ο κάθε εργαζόμενος που ζητά το δίκιο του πως όταν σακατεύεται αναίτια από την αστυνομία να σκύβει το κεφάλι και να μη ζητά την τιμωρία τους.

Σε κάθε δίκη ένας συφερτός αστυνομικών ψευδομαρτύρων δίνει το παρών με ειρωνείες προς τις καθαρίστριες και τους αλληλέγγυους ενώ σε ένα κρεσέντο ακροδεξιάς ρητορείας ο συνήγορος του αστυνομικού δήλωσε στο δικαστήριο ότι το να φωτογραφηθούν οι καθαρίστριες μπροστά από το «Σπίτι του Μαρξ» στις Βρυξέλλες όπου βρέθηκαν καλεσμένες από τα συνδικάτα, αποτελεί ενοχοποιητικό στοιχείο!

Άλλωστε οι συνεχιστές της πολιτικής της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, διατηρούν στο αστυνομικό σώμα ακόμη και εκείνους τους αστυνομικούς που έχουν γίνει διαβόητοι για την βία τους δείχνοντας πως εννοούν τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη.

Στις 29 Μάρτη συγχωνεύθηκε η δίκη των καθαριστριών που άδικα συνελήφθηκαν και κακοποιήθηκαν από την αστυνομία με τη δίκη που αφορά στις ψευδολογίες της αστυνομίας κατά των γυναικών που διαδήλωναν ειρηνικά κατά της τρόικας στις 10 Ιούλη.

Το εργατικό κίνημα και οι αγωνιστές πρέπει να δώσουν το παρόν στη δίκη μαζικά και αποφασιστικά. Τυχόν απαλλαγή του αστυνομικού, που πρόδηλα είναι ένοχος, ή ακόμη χειρότερα καταδίκη των αγωνιστριών που τραυματίστηκαν (εκκρεμούν μηνύσεις για αρκετές ακόμη καθαρίστριες), θα αποθρασύνει την κρατική βία και καταστολή πάνω σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας και θα αποτελεί σοβαρή ήττα του εργατικού κινήματος.

Απαιτούμε:

– Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ που τραυμάτισε την Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα.

– Να αθωωθεί η συναδέλφισσα Βάσω Γκόβα και να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών. Να καταργηθούν τα ειδικά σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ).

Όλοι στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, Παρασκευή 29 Μάρτη


Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις