24.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ύστερα από 37 χρόνια, εκτός Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας οι εκπρόσωποι των ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ

Πρόσφατα

Στο Ν.4600/2019 για ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Υγείας, μεταξύ των άλλων η κυβέρνηση τροποποίησε το Ν.1278/1982 που αφορά στη σύνθεση του ΚΕΣΥ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας) και… κατήργησε την επί 37 χρόνια εκπροσώπηση των δύο τριτοβάθμιων οργανώσεων της χώρας. της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή της, «καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντιδημοκρατική πρακτική και αντίληψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας».

Πέραν του ότι οι συγκεκριμένες οργανώσεις εκπροσωπούν τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στο χώρο της Υγείας στο ανώτατο επίπεδο, «η συμμετοχή μας ήταν ουσιαστική καθώς το ΚΕΣΥ ως συμβουλευτικό όργανο του υπουργείου, είχε εμπεριστατωμένες εισηγήσεις και προτάσεις από καταξιωμένα στελέχη του χώρου της Υγείας που προτείνοντο από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις», σημειώνει και συμπληρώνει: «Φαίνεται ότι οι δύο τέως συνδικαλιστές Υπουργοί και ο Γενικός Γραμματέας δεν ενδιαφέρονται για την επάρκεια των εκπροσώπων, με ανεξάρτητες γνώμες, αλλά για την κομματική άλωση ενός ακόμα θεσμού που έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα».

«Η καθεστωτική αντίληψη αυτής της κυβέρνησης είχε αποκαλυφθεί προ τριετίας από την απάντηση της τότε υπουργού Τύπου στην ερώτηση εάν στο διάλογο για το ασφαλιστικό (Νόμος Κατρούγκαλου) είχαν κληθεί να συμμετάσχουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Η απάντηση ήταν εκκωφαντική και αποκαλυπτική ταυτόχρονα: “Μα αυτοί δεν συμφωνούν μαζί μας”. Αιδώς Αργείοι!», καταλήγει η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις