ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία την Πέμπτη 14 Μάρτη. Στήριξη από ΑΔΕΔΥ

Φωτογραφία αρχείου

Πανελλαδική 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) την Πέμπτη 14 Μαρτίου. Παράλληλα προγραμματίζει συγκέντρωση στις 9.30πμ. στην πλατεία Μαβίλη και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τη μετάταξη στους δήμους από τα νοσοκομεία 526 τραυματιοφορέων (2.300 συνολικά) που ήταν πρώην σχολικοί φύλακες, πράγμα το οποίο προβλέπεται, όπως αναφέρει, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. «Αντί να προσλάβουν προσωπικό στα Νοσοκομεία που είναι κάτω των ορίων ασφαλείας, τα αποψιλώνουν ακόμη περισσότερο», αναφέρει η Ομοσπονδία, και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση δεν διστάζει σε τίποτα μπροστά στο κομματικό όφελος ενόψει εκλογών».

Η ΠΟΕΔΗΝ μεταξύ άλλων διεκδικεί ένταξη στα ΒΑΕ, απρόσκοπτη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, διπλασιασμό-επέκταση και σε άλλα επαγγέλματα, αύξηση στους μισθούς, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, επαρκή χρηματοδότηση, «ώστε σε μια τριετία οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας να συγκλίνουν με το μέσο όρο της Ευρώπης».

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη της κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ | Πέμπτη 14.03.2019

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ της Πέμπτης 14 Μαρτίου 2019.

Καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην Πλατεία Μαβίλη και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Υπουργείο Εργασίας, υιοθετώντας τα δίκαια αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ που είναι και αιτήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ:

  • Ένταξη στα ΒΑΕ

  • Απρόσκοπτη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Διπλασιασμός – επέκταση και σε άλλα επαγγέλματα

  • Αύξηση στους μισθούς

  • Χορήγηση δώρων εορτών και επιδόματος άδειας (αναδρομικά και στους μισθούς).

  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, 4.000 κατ’ έτος.

  • Επαρκής Χρηματοδότηση. Σε μια τριετία οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας να συγκλίνουν με το μέσο όρο της Ευρώπης κ.ά.