5.8 C
Athens
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Εισήγηση της ΑΡΕΝ για τις Γενικές Συνελεύσεις

Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα

Πρόσφατα

Δημόσιο και αντιλαϊκά μέτρα. Συνεχίζονται οι απώλειες μισθών και συντάξεων και τα αντιλαϊκά μέτρα: μηδενικοί διορισμοί, υποχρηματοδότηση, αιματηρά πλεονάσματα.

Εκπαίδευση. Προχωρούν την αυτοαξιολόγηση, ψηφίζουν το προσοντολόγιο για διορισμούς – προωθούν για ψήφιση νομοσχέδιο για  το νέο λύκειο που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη γενική παιδεία και ορθώνει νέους ταξικούς φραγμούς, διατηρούν τη μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση παίζει προεκλογικά τις «κάποιες» προσλήψεις στην επόμενη τριετία και ωθεί τους εργαζόμενους  σε νομικές προσφυγές για τη διεκδίκηση του13ου και 14ου μισθού, επιδιώκοντας να καθηλώσει το εκπαιδευτικό κίνημα.

Η ΝΔ, στις προεκλογικές της εξαγγελίες, επαγγέλλεται άγρια νεοφιλελεύθερα μέτρα στο χώρο της εκπάιδευσης με απολύσεις , ιδιωτικοποίηση, voucher κλπ

Συνδικαλιστικές ηγεσίες – παρατάξεις ΟΛΜΕ ΑΔΕΔΥ ΓΣΕΕ αποδεικνύονται για μια ακόμα φορά κατώτερες των περιστάσεων. ΣΥΝΕΚ ΔΑΚΕ δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση με τη συνδικαλιστική άπνοια που έχουν επιβάλει.

Η εσπευσμένη ψήφιση του προσοντολογίου ως απαραίτητη προυπόθεση οποιασδήποτε πρόσληψης ή και διορισμού από την «νέα» συμμαχία των Τσίπρα και ΣΙΑ , στέλνει στην ανεργία χιλιάδες νυν εργαζόμενους, ανατρέπει ζωές αλλά και είναι η αρχή του έργου της αξιολόγησης και της κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών. Η ΟΛΜΕ του σήμερα δεν μπήκε καν στο κόπο να συνεδριάσει! 20 χρόνια μετά, την μεγάλη μάχη των εξεταστικών κέντρων ενάντια στο νόμο Αρσένη, φτάνουμε στην τραγική κατάντια μια παραπαίουσας πλειοψηφίας των ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ που απολαμβάνουν τις καρέκλες τους καταργώντας θεμελειώδεις διαδικασίες που με αγώνα έχουμε κατακτήσει, συνελεύσεων, συνελεύσεων προέδρων, συνεδριάσεων και αγωνιστικών αποφάσεων. Και η ΔΑΚΕ, συνεχίζει να ψαρεύει στα θολά νερά του εθνικισμού – επιδίδεται σε εμπόριο πατριωτισμού με την πλήρη ανοχή των ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ.

Δεν θα επιτρέψουμε να μπει ταφόπλακα στο εκπαιδευτικό κίνημα!

Οι ΕΛΜΕ να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους!

Oι εκπαιδευτικοί απεργήσαμε και διαδηλώσαμε για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, μόνιμους μαζικούς διορισμούς αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, ενάντια στο προσοντολόγιο. Συνεχίζουμε τη μάχη για την ανατροπή του ώστε να εμποδίσουμε απολύσεις αναπληρωτών και τη συνδέουμε με την ανάπτυξη αγώνων ενάντια στο σύνολο των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και περικόπτουν θέσεις εργασίας.

Όπως το νσχ για την έξωση των μαθητών από το Λύκειο με το νέο εξεταστικό σύστημα, που με σθένος υποστηρίζει η κυβέρνηση χρυσώνοντας το χάπι με την κατ’επίφαση «ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια».

Την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων, την υποχρηματοδότηση, την υποβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης και της τεχνικής εκπαίδευσης και τη μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα ανοίγουμε μέτωπο ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της Ν.Δ. σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών (αξιολόγηση παντού, ιδιωτικοποίηση, μάνατζερ Διευθυντές, προσλήψεις με διαγωνισμούς κ.ά.).

Παλεύουμε για δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο, για μόρφωση για όλα τα παιδιά. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

 • Αυξήσεις μισθών και συντάξεων. Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού και απόδοση των αναδρομικών. Πίσω όλα τα «κλεμμένα».

 • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί. Καμμία απόλυση αναπληρωτή.

 • Όχι στο νέο Λύκειο

 • Κατάργηση πλαισίου αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης. Απεργία – Αποχή από κάθε προσπάθεια επιβολής του πλαισίου.

 • Επαναφορά ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.

 • 20 μαθητές ανα τμήμα

 • Να σταματήσει η υπονόμευση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

 • Έξω ο φασισμός από τα σχολεία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

 • Εισήγηση της ΟΛΜΕ στην ΑΔΕΔΥ για προκήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας  στις 28/2 σε όλο το δημόσιο με κεντρικό αίτημα την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και την καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους εργαζομένους.

 • Προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 14 ή στις 21 Μάρτη, με πρόταση προς την ΑΔΕΔΥ να κηρυχτεί για όλο το Δημόσιο.

 • Σαββατιάτικο συλλαλητήριο στις 30/3.

 • Κλιμάκωση με 48ωρη απεργία στις 11 και 12 Απριλίου , με τη 12η Απριλίου, ημέρα Παρασκευή να κηρύσσεται ημέρα πανεκπαιδευτικού αγώνα με διοργάνωση συλλαλητηρίων σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

 • Κήρυξη απεργίας – αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης αυτοαξιολόγησης.

 • Συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων με γονείς, μαθητές και φοιτητές για διοργάνωση δράσεων ενόψει του νέου Λυκείου.

 • Απεργιακό βήμα σε περίπτωση που υπάρξει κατάθεση νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις