15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ουδεμία θέση μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού δεν έχει προκηρυχθεί τα τελευταία 2 χρόνια στα νοσοκομεία

Από το Γιώργο Μανουσάκη

Πρόσφατα

Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μπορεί να ισχυρίζονται ότι εξακολουθούν να κάνουν μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ, η πραγματικότητα όμως για ακόμα μια φορά τους διαψεύδει.

Όπως αποδεικνύεται από μια περιήγηση στη σελίδα του ΑΣΕΠ ουδεμία θέση μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού (Δημοσίου Δικαίου) δεν έχει προκηρυχθεί τα τελευταία 2 χρόνια στο ΕΣΥ.

Η τελευταία μεγάλη προκήρυξη που περιελάμβανε μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού για το ΕΣΥ ήταν η 7Κ/2016 που εκδόθηκε στις 30/12/2016 (δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ).

Στις 9/5/2017  εκδόθηκε η προκήρυξη 5Κ/2017 (δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ) με 257 μόνιμες θέσεις για Νοσοκομεία του ΕΣΥ διαφόρων ειδικοτήτων, όχι όμως νοσηλευτικού προσωπικού.

Έκτοτε, από το Μάιο του 2017,  δεν έχει εκδοθεί καμιά άλλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ  για μόνιμες θέσεις στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Η έκδοση της προκήρυξης  για τις μόνιμες 1200 θέσεις είναι σε εκκρεμότητα εδώ και 2 μήνες, αλλά ούτως ή άλλως αφορά κατά κύριο λόγο σε  θέσεις προσωπικού που ήδη εργάζεται στο ΕΣΥ ως επικουρικό.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει δημοσιοποιηθεί, μέσα στο 2019 δεν πρόκειται να εκδοθεί καμιά άλλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για μόνιμες θέσεις στο ΕΣΥ.

Είναι εμφανές ότι η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφάρμοσαν και ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για ελαστικές σχέσεις εργασίας στην υγεία.

Χρειάζεται όλοι μας μέσα από τα σωματεία να δυναμώσουμε τους αγώνες και μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας στην Υγεία, για  μετατροπή των συμβάσεων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου και για μαζικές προκηρύξεις  μόνιμων θέσεων εργασίας στο ΕΣΥ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις