3Κ/2018 ΑΣΕΠ: Άνοιξαν 19.000 αιτήσεις. Στο 65% μέχρι τώρα, οι «προβληματικοί» φάκελοι

ergates-kathariotita-4
Φωτογραφία αρχείου

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται από το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμά του το workenter.gr, η επεξεργασία της προκήρυξης 3Κ/2018 – παρά τα επιμέρους προβλήματα που εξακολουθούν να εμφανίζουν οι κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες του workenter, η Ανεξάρτητη Αρχή έχει ανοίξει μέχρι τώρα περίπου 19.000 αιτήσεις και να αναμένεται έως το τέλος της διαδικασίας να προσεγγίσει ή και να ξεπεράσεις τις 25.000. Ο Δ΄ γύρος ελέγχου αιτήσεων και δικαιολογητικών αρχίζει στις 18 Φεβρουαρίου.

Το ΑΣΕΠ θα μπορεί να προσδιορίσει τις τελευταίες 2-3 μέρες του τρέχοντος μήνα τον ακριβή χρόνο της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί δέκα μέρες τέταρτου γύρου για να βρει το ρυθμό εύρεσης σωστών αιτήσεων.

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες παρουσιάζονται σε ορισμένες ειδικότητες της κατηγορίας ΔΕ, λόγω της πληθώρας των πιστοποιητικών που απαιτούνται και των ελλίπων φακέλων.

Η κατηγορία ΥΕ παρουσιάζει καλύτερη ροή από τη ΔΕ, όχι γιατί δεν υπάρχει πληθώρα λανθασμένων αιτήσεων, αλλά γιατί είναι πιο εύκολη η εξέταση των φακέλων, λόγω μικρότερου αριθμού δικαιολογητικών.

Σημαντικό: Ο μέσος όρος λανθασμένων, ελλιπών ή απορριπτέων αιτήσεων κυμαίνεται κοντά στο 65%. Αν το ποσοστό αυτό αρχίσει την ανιούσα (π.χ. 75%), το ΑΣΕΠ θα αναγκαστεί να ανοίξει πάνω από 35.000 αιτήσεις. Το σενάριο αυτό δεν φαίνεται, μέχρι τώρα, να επιβεβαιώνεται.