Απλήρωτες τρεις μήνες οι εργολαβικές τραπεζοκόμοι στο ΓΝ «Ευαγγελισμός»

evaggelismos2

Απλήρωτες παραμένουν για 3ο μήνα οι εργολαβικές τραπεζοκόμοι του Ευαγγελισμού παρά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης και του Υπ. Εργασίας για την προστασία των  εργαζόμενων στις εργολαβικές εταιρίες.

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι πριν από ένα χρόνο η Κυβέρνηση ξεδίπλωσε μια τεράστια επικοινωνιακή καταιγίδα με σποτ και video  που είχαν ως βασικό επιχείρημα την υποτιθέμενη αλλαγή των εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

Αναρωτιόμαστε μάλιστα αν όλα αυτά συμβαίνουν όταν σύμφωνα με πληροφορίες στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας εργολαβικές εταιρίες  παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε διάφορους τομείς χωρίς η διοίκηση του νοσοκομείου να έχει προβεί σε νέους διαγωνισμούς και να έχει υπογράψει  συμβάσεις μαζί τους αφού σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι παλιές συμβάσεις έχουν λήξει από καιρό.

Όλα αυτά συμβαίνουν όταν ακόμα και σήμερα τόσο στον Ευαγγελισμό όσο και σε αρκετά νοσοκομεία ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στις υποστηρικτικές, τεχνικές υπηρεσίες βρίσκονται ακόμα υπό την «μπότα» των εργολάβων. Όμως και αυτοί που ξέφυγαν από αυτό το καθεστώς, με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, βλέπουν το εργασιακό τους μέλλον δυσοίωνο αφού οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει με τα νοσοκομεία λήγουν και ο κίνδυνος της απόλυσης είναι προ των πυλών.

Προφανώς για το Υπ. Εργασίας, την κ. Αχτσιόγλου και τον κ. Ηλιόπουλο που υποτίθεται ότι παίρνουν μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και οι τραπεζοκόμες του Ευαγγελισμού παραμένουν «αόρατες».