16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υγεία: «Παγώνει» προσωρινά από το ΑΣΕΠ η Προκήρυξη 11Κ για το επικουρικό προσωπικό;

Πρόσφατα

Ερωτηματικά δημιουργούνται για την τύχη της προκήρυξης 11Κ που αφορά το επικουρικό προσωπικό στην υγεία αφού σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr (εδώ) «παγώνει» η έκδοση νέων προκηρύξεων από το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Όμως αργά το απόγευμα της Κυριακής η ιστοσελίδα healthview και ο δημοσιογράφος Β. Βενιζέλος αναφέρει ότι επικοινώνησε με πηγές της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας η οποίες διαβεβαίωσαν ότι δεν θα υπάρχει επίπτωση από τον νέο νόμο για το ΑΣΕΠ και η προκήρυξη 11Κ προχωρά κανονικά.

Αιτία σύμφωνα με το aftodioikisi.gr είναι η ψήφιση του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τον τίτλο: «Ενδυνάμωση Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις». Το δημοσίευμα του aftofioikisi.gr αναφέρει ότι «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που πλέον δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και αποτελεί νόμο του κράτους, γίνονται σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία των διαγωνισμών για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα» καθώς οι πρέπει να υπάρξουν «αλλαγές στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και φακέλων υποψηφιότητας«.

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής, ανέφεραν ότι «χρειάζεται το ΑΣΕΠ να αναμορφώσει τα τεύχη προκηρύξεων σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να γίνουν συμβατά.» Τη συγκεκριμένη διαδικασία έχει επιφορτιστεί αρμόδια επιτροπή που θα καταρτίσει το σχετικό υπόδειγμα και όπως ανέφεραν στο aftdioikisi.gr στελέχη του ΑΣΕΠ δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ο χρόνος που αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί.

Τέλος το aftofioikisi.gr αναφέρει ότι όταν ολοκληρωθούν οι αλλαγές «στο σύστημα το προκηρύξεων, θα ξεκινήσει σταδιακά η έκδοση των νέων προκηρύξεων πρόσληψης μόνιμου προσωπικού«.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται βεβαίως βρίσκονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη που σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη είχε αναφέρει ότι ή έκδοση της προκήρυξης θα έχει βγει στον «αέρα» τις επόμενες μέρες.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις