Σε σύγχυση, οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία

Από τη στήλη «Αλάτι & πιπέρι» του ygeionomikoi.gr

Φαίνεται ότι οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην υγεία βρίσκονται σε σύγχυση με αποτέλεσμα να μην μπορούν με επάρκεια να υπερασπιστούν αυτό που έχουν αναλάβει εργολαβικά, δηλαδή την υπεράσπιση με κάθε τρόπο της κυβερνητικής πολιτικής. Το λέμε αυτό με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσαν σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το ανθυγιεινό επίδομα.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Ισχυρίζονται ότι τέσσερες παρατάξεις στην ΑΔΕΔΥ κινδυνολογούν και στην κατεύθυνση αυτή οργανώθηκε και η σημερινή κινητοποίηση. Φαίνεται ότι οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ υγείας δεν ενδιαφέρονται να ενημερώνονται για τα τεκταινόμενα. Αν φρόντιζαν να το κάνουν ίσως τότε να γνώριζαν ότι η κινητοποίηση στις 6 Φλεβάρη έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν… άφαντος, στηρίχτηκε έστω και στα λόγια και από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΔΕΔΥ. Αντιλαμβανόμαστε βεβαίως ότι αυτή η στήριξη ήταν μόνο στα λόγια αφού το σύνολο αυτής της ηγεσίας έλαμψε σήμερα διά της απουσίας της. Το ίδιο έκαναν και στην πρόσφατη σύσκεψη των Ομοσπονδιών που οργάνωσε η ΑΔΕΔΥ για το ανθυγιεινό και τα ΒΑΕ.

Ισχυρίζονται ότι με βάση την επικοινωνία του Διευθυντή του Γραφείου του Τσακαλώτου διατηρείται το ανθυγιεινό επίδομα (γιατί δήλωση Τσακαλώτου δεν υπάρχει). Οι ίδιοι όμως στην ίδια ανακοίνωση μιλούν για εξάμηνη παράταση στη χορήγηση του ανθυγιεινού. Μάλλον θα πρέπει να ξανακοιτάξουν τα ελληνικά τους και να αντιληφθούν ότι ο όρος διατήρηση δεν έχει την ίδια έννοια με την παράταση για ένα μικρό χρονικό διάστημα ενός επιδόματος.

Σκόπιμα βεβαίως δεν αναφέρονται στο αίτημα της ΑΔΕΔΥ σχετικά με την επέκταση των ΒΑΕ στο Δημόσιο, την ανάγκη ελέγχου των υπηρεσιών του Δημοσίου από το ΣΕΠΕ και το αίτημα για την χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού. Όλα αυτά φαίνεται ότι είναι μικρές λεπτομέρειες στις οποίες οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΟΕΔΗΝ δεν κάνουν τον κόπο να αναφερθούν.

Βεβαίως αντιλαμβανόμαστε ότι έχουν άλλες προτεραιότητες και δε προλαβαίνουν να ασχοληθούν με τέτοια «ασήμαντα» ζητήματα, προφανώς για να μην θίξουν τις επιλογές της κυβέρνησης. Προηγούνται για αυτούς οι «ασκήσεις θάρρους» μπροστά στις επικείμενες εκλογές και ταυτόχρονα η διευθέτηση των τελευταίων «εκκρεμοτήτων». Άλλωστε στις διευθετήσεις των «εκκρεμοτήτων» αξιοποίησαν την πλούσια εμπειρία των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνητικών συνδικαλιστών και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και να τους ξεπέρασαν.

Όμως τα περιθώρια στενεύουν και σύντομα θα αναγκαστούν να πουν και αλήθειες.