Στάση εργασίας σήμερα στην Τράπεζα Πειραιώς ενάντια στις νέες, σχεδιαζόμενες αντεργατικές πρακτικές της

Στάση εργασίας από τις 12μ.-5μμ. για όλο το προσωπικό του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στην Αττική, κήρυξαν σήμερα δύο επιχειρησιακά και ένα κλαδικό σωματείο, αντιδρώντας στα αντεργατικά και αντιλαϊκά σχέδια της.

Η Πειραιώς μετά το ξεχείλωμα του ωραρίου, τη μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας, τη διαρκή πίεση των εργαζομένων να αποχωρήσουν με εθελούσια, την τρομοκρατία της στοχοθεσίας στα καταστήματα και την εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας. Είχε προηγηθεί πριν λίγες μέρες η θρασύτατη απαγόρευση της εισόδου των σωματείων εν ώρα εργασίας εντός των κτιρίων της Τράπεζας. Τώρα τίθεται υπό αμφισβήτηση το ίδιο το δικαίωμά μας στην εργασία.

Την προηγούμενη βδομάδα γενικοί διευθυντές των Διευθύνσεων της Τράπεζας Πειραιώς που διαχειρίζονται ή εμπλέκονται στα δάνεια οριστικής καθυστέρησης επιβεβαίωσαν τις φήμες για το σχεδιασμό μεταφοράς ολόκληρων τμημάτων με εργαζομένους σε ξένα fund, με τις σχέσεις εργασίας των εργαζομένων να είναι στον αέρα. Ακούγονται σενάρια ακόμα και για μονομερείς απολύσεις, με την «ελπίδα» ότι μετά την απόσχιση το όποιο fund θα ξαναπροσλάβει τους εργαζομένους με νέες σχέσεις εργασίας. Στις διευθύνσεις αυτές εργάζονται περίπου 1.200 εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων ενοικιαζόμενοι, και υπάλληλοι της Πειραιώς που θα πεταχτούν εκτός τράπεζας και κλαδικής σύμβασης.

Πέραν αυτού, η Πειραιώς, που πρωταγωνιστεί στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, οδεύει προς ολοταχώς να πωλήσει και κόκκινα δάνεια στα ξένα αρπακτικά, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους δανειολήπτες.


Διαβάστε σχετικά | «Δραγασάκειος σπάθη» για ανακεφαλαιοποίηση. Η Τράπεζα Πειραιώς έτοιμη να «ξεφορτωθεί» κόκκινα δάνεια και προσωπικό