Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής ενάντια στο επιχειρούμενο κλείσιμο της ΥΠΕΠΑ

Επιστολή ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ προς υπ. Αμύνης, Ευάγγελο Αποστολάκη, και αναπληρωτή του, Παναγιώτη Ρήγα: αίτημα για συνάντηση για την ΥΠΕΠΑ

Η Γενική Συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, εκφράζει ομόφωνα την έντονη αντίθεση της αλλά και την έμπρακτη αλληλεγγύη της στους συναδέλφους μας μηχανικούς της Υπηρεσίας Έργων Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΕΠΑ), στηρίζοντας απολύτως την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής αυτής Υπηρεσίας του ΓΕΑ.

Καταδικάζει έντονα τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του ΥΕΘΑ για “ξαφνικό θάνατο” της ΥΠΕΠΑ και μάλιστα με διαδικασίες απαξίωσης των ΠΕ Μηχανικών και ταυτόχρονα με τη δημιουργία “στεγανών” και ασφυκτικού ελέγχου στα Δημόσια έργα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

29-01-2019


Η επιστολή της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ προς πολιτική ηγεσία του υπ. Άμυνας

Κύριοι Υπουργοί… Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου (ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ), είναι δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση με μέλη 19 Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ σε όλη τη χώρα και καλύπτει περίπου 8.000 Διπλωματούχους Μηχανικούς που εργάζονται στα Υπουργεία, στο σύνολο της Αυτοδιοίκησης και στα ΝΠΔΔ.

Σε συνέχεια της συνάντησης μας με τον κο ΑΝΥΕΘΑ και του Ενημερωτικού Σημειώματος που καταθέσαμε στις 13/12/2018 επανερχόμαστε ζητώντας να οριστεί το συντομότερο δυνατό συνάντηση μαζί σας, ώστε να συζητήσουμε σχετικά με τον κρίσιμο τομέα παραγωγής Δημοσίων Τεχνικών Έργων αρμοδιότητας ΥΕΘΑ, την πρακτική που ακολουθείται χρόνια τώρα στο ΓΕΑ, καθώς και τις διοικητικές στρεβλώσεις στον τομέα διοίκησης και επίβλεψης των έργων αρμοδιότητας ΓΕΑ που ραγδαία επιδεινώνονται. Όσα κατωτέρω αναφερθούν, υποστηρίζονται με έγγραφα, νόμους και γενικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα γραφόμενά μας. Μονομερείς ενέργειες χωρίς διάλογο και τεκμηρίωση δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και θεωρούμε αναγκαία τη συνεργασία μας για το θέμα.


Υπόμνημα σχετικά με τις Υπηρεσίες του ΓΕΑ .doc

Συνημμένα:

1) Για την ιστορία και το έργο της ΥΠΕΠΑ .doc

2) Π.Δ. 99/2018 .pdf

3) Έγγραφα α)ΤΕΕ .pdf

β) ΤΕΕ .pdf

4) α) Γνωμοδότηση 268/2010 ΝΣΚ .pdf

β) Γνωμοδότηση 268/2010 ΝΣΚ .pdf