7.4 C
Athens
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

ΣΑΔΣ-ΔΕΗ: Δώστε πίσω τις παράνομες κρατήσεις μας. Όχι στην ηλεκτρονική ταλαιπωρία και τις δαπανηρές αγωγές

Ανακοίνωση του συνδυασμού Συσπείρωση Αγωνιστικών Δυνάμεων Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΣΑΔΣ-ΔΕΗ), που διανεμήθηκε στο φετινό κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ

Πρόσφατα

Απαιτούμε να επιστραφούν άμεσα οι παράνομες κρατήσεις μας, χωρίς αιτήσεις και δαπανηρές αγωγές, αφού κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ || Όχι στην ηλεκτρονική ταλαιπωρία, που στη γενιά μας παραμένει ακόμη απρόσιτη

Συναδέλφισσες/φοι…Σας ευχόμαστε, καλή χρονιά και να είμαστε όλοι καλά, μαζί με όσους αγαπάμε

Συναδέλφισσες/φοι… Σε πείσμα των δύσκολων καιρών που ζούμε, έχουμε σκοπό ν’ αντισταθούμε στους κυβερνητικούς λογαριασμούς που βασίζονται στην βιολογική μας εξόντωση, για να γλιτώσει το Δημόσιο τις περικοπές μας. Θα τους βγουν όμως αυτοί οι λογαριασμοί, όταν οι αγωγές μας [λόγο χρόνου] τελεσιδικήσουν, χωρίς να γνωρίζουμε στο τέλος ποια θα είναι η τύχη τους.

Και ενώ οι Βρυξέλλες, μας ενέκριναν τον φετινό προϋπολογισμό, αρνούνται να μας επιστραφούν οι παράνομες κρατήσεις μας, σε μια χρονιά που θα κληθούμε να ψηφίσουμε Ελληνική κυβέρνηση.

Συναδέλφισσες/φοι… Βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο. Οι πολιτικοί αλλάζουν κόμματα για τη καρέκλα, όχι όμως και ιδεολογία. Οι «παροχές» που μας υπόσχονται δεν θα τηρηθούν, επειδή είναι προεκλογικές και από τις Βρυξέλλες απαγορευτικές. Τα ψιχία που δίνονται, είναι για εκείνους που περισσότερα τους περικόπηκαν και προέρχονται [κύρια] από εκείνους που δεν τα δικαιούνται.

Τα κατά καιρούς μνημόνια, μπορεί τυπικά να τελείωσαν, αλλά οι νόμοι τους, όπως ο ν.4387/16 [ν. Κατρούγκαλου] εφαρμόζονται, με την προσωπική διαφορά [κουτάκι] να καταβάλλεται από 1-1-2019 συμψηφιζόμενη όμως κάθε χρόνο, μέχρι να εξαλειφτεί [ν.4583-άρθ.1-ΦΕΚ 212Α,18-12-18].

Για τον εμπαιγμό αυτό, εκλιπαρήσανε [λόγο εκλογών] τους Γερμανούς, για να μας τον παρουσιάσουν μετά σαν παροχή. Με την επιτροπεία ακόμη θα συνεχιστούν οι: 714 νόμοι, οι 60 χιλ. διατάξεις, οι χιλιάδες πλειστηριασμοί, με τις 300 υπουργικές αποφάσεις. Σε μια χώρα όπου έχει πουληθεί σχεδόν όλη η αναπτυξιακή της υποδομή και προετοιμάζεται να γίνει το ίδιο με την πολιτιστική της κληρονομιά.

Παγωμένες παραμένουν οι αυξήσεις μας, που μαζί με το κόψιμο των κοινωνικών δαπανών, να πιαστεί τελικά το 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και το 2,2% μέχρι το 2060. Κάθε χρόνο, 7 δις πηγαίνουν στο διαρκώς αυξανόμενο Δημόσιο Χρέος και το Σύνταγμα συζητιέται ν’ αλλάξει, για να παραβιαστεί.Οι προεκλογικές κόντρες για το ποιος μας έβλαψε λιγότερο είναι πρωτόγνωρες στα media και στο κοινοβούλιο, τη στιγμή που ξεπαγιάζουμε με το ακριβότερο πετρέλαιο στην ΕΕ, για να εξοφλήσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Και επειδή οι μειώσεις των συντάξεων εύκολα εντοπίζονται, επιλέγουν να γίνονται με τους έμμεσους φόρους, ενώ την 1-1-2020, το αφορολόγητο μας περιμένει στα 5600 ευρώ.

Συναδέλφισσες/φοι… Δυσκολευόμαστε λόγω ημέρας ν’ αναφερθούμε με αυτή τη εικόνα, αλλά το επιχειρούμε, επειδή σκόπιμα αποφεύγεται να δημοσιοποιηθεί. Όποιες δε κυβερνήσεις μελλοντικά μας προκύψουν, η κατάσταση αυτή με τις 32.000 δεσμεύσεις των δανειστών, απ’ τις επόμενες θα κληρονομηθούν.

Γι’ αυτό, τα συνδικάτα του χώρου, να μην θεωρήσουν την προεκλογική περίοδο, περίοδο ελπίδας, υποσχέσεων και αναμονής, με αιτήσεις και αγωγές, γιατί η πολιτική Βρυξελών θα συνεχιστεί. Να αναδείξουν τα προβλήματα και αγωνιστικά να τα διεκδικήσουν. Για να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, 4387/16, 4472/17, 4549/18, 4583/18 κλπ. Για ένα Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα, με αναδιανεμητικό χαρακτήρα, χωρίς νόμους Κατρούγκαλου και Πινοσέτ.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις