ΓΝ Καστοριάς: Ζητεί δωρεά πετρελαίου λόγω έλλειψης πόρων (έγγραφο)

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιοποιήθηκε έγγραφο της Διοίκησης του Νοσοκομείου Καστοριάς με ημερομηνία 29-1-2019 με το οποίο απευθύνεται σε μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο πετρελαιοειδών ζητώντας δωρεά πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης για να καλύψει τις ανάγκες του αφού σύμφωνα με την Διοίκηση το νοσοκομείο αντιμετωπίζει στενότητα οικονομικών πόρων.

Το έγγραφο αυτό είναι ακόμα για επιβεβαίωση για τις πολιτικές λιτότητας που υλοποιούνται και στο χώρο της υγείας και καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του Υπ. Υγείας για την ύπαρξη μεγάλων πλεονασμάτων στα νοσοκομεία καθώς και για την επαρκή χρηματοδότησή τους.

Δυστυχώς με ψίχουλα δεν μπορεί να υπάρξει ανάταξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας από τις συνέπειες που είχαν οι εφαρμοζόμενες ακόμα και σήμερα καταστροφικές νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να υπάρξει ανάταξη όταν η κρατική χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία συνεχώς συρρικνώνεται με αποτέλεσμα να υπάρχουν όχι μόνο ελλείψεις σε διάφορα υλικά αλλά και σοβαρά προβλήματα στον εξοπλισμό τους και τις εγκαταστάσεις εξαιτίας την απουσίας συντήρησης και ανανέωσης τους.

Δείτε το έγγραφο του Νοσοκομείου Καστοριάς που πήρε δημοσιότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.