«Με τρομοκρατεί η ιδέα να γυρίσω στη φυλακή», λέει η καθαρίστρια από το Βόλο

Πηγή φωτογραφίας | tvstar.gr

Στον Άρειο Πάγο, αναμένεται να φτάσει στις 6 Φεβρουαρίου η υπόθεση της καθαρίστριας από τον Βόλο, που καταδικάστηκε γιατί εργαζόταν έχοντας παραποιήσει το ενδεικτικό της Ε΄ Δημοτικού σε απολυτήριο Δημοτικού. Η 53χρονη καθαρίστρια μετράει τις μέρες και ανυπομονεί για την απόφαση της δικαιοσύνης, ελπίζοντας να μην επιστρέψει στη φυλακή.

«Με τρομοκρατεί η σκέψη ότι μπορεί να επιστρέψω στη φυλακή», αναφέρει η καθαρίστρια που τώρα βρίσκεται με την οικογένειά της και παίρνει δύναμη από τους δικούς της ανθρώπους. «Περιμένω. Έχω αγωνία και άγχος. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, άλλα θα δούμε, γιατί έχω ακόμα δρόμο. Έμεινα 23 μέρες στη φυλακή. Αποφυλακίστηκα στις 28 Νοεμβρίου. Ήμουν σοκαρισμένη, δεν το είχα συνειδητοποιήσει ότι ήμουν μέσα», συνεχίζει η ίδια.

Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής

Την ώρα που η κυβέρνηση «εξοπλίζει» με εκατομμύρια ευρώ την εργοδοσία, το κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές, στον αντίποδα των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών που ακολουθεί εξαθλιώνοντας εργαζομένους, συνταξιούχους και κοινωνία, την ώρα που «στυλοβάτες» των πολιτικών της με πλαστά πτυχία πέφτουν… στα μαλακά, βρίσκει μια καθαρίστρια για να εξαντλήσει όλη της την αυστηρότητα και να αποδώσει το «αστικό δίκαιο».

Υπενθυμίζεται πως η συναδέλφισσα αποφυλακίστηκε από τις Φυλακές Θήβας (της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκιση 10 ετών), έπειτα από το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που ξεδιπλώθηκε σε χρόνο «dt» (το ergasianet.gr, μαζί με άλλες ιστοσελίδες και Μέσα Ενημέρωσης είχε συμμετάσχει σε εκστρατεία για την απελευθέρωσή της).

Το ΜΕΤΑ δηλώνει πως παραμένει αλληλέγγυο στη συνάδελφο και καλεί τους εργαζομένους και τα Σωματεία, κάθε πολίτη να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην καθαρίστρια των παιδικών σταθμών του Δήμου Βόλου, ενόψει της προσεχούς δίκης, στις 6 Φλεβάρη. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος και μακρύς. Είναι, όμως, ο μοναδικός δρόμος για να να επανέλθει η συναδέλφισσά μας στην εργασία της, με αναίρεση της ποινής της και αναγνώριση των δεδουλευμένων της.