Προτού βγεις στον πηγαιμό για τα μπλόκα… στο σκαμνί!

Από τον ταξικό αποστάτη

Φωτογραφία αρχείου

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης και ο αυταρχισμός της δεν έχει όρια, κι αυτό φαίνεται κι από τη σπουδή της να ποινικοποιήσει τον αγώνα των αγροτών, που έχουν βγει στους δρόμους και στήνουν μπλόκα, ζητώντας ουσιαστικά μέτρα που αφορούν στην επιβίωσή τους, τόσο ως οντότητες όσο και ως επαγγελματίες.

Και η σπουδή της φαίνεται από το γεγονός πως στήνει Αγροτοδικείο την 1η Μάρτη, με κατηγορούμενους 10 αγροτοσυνδικαλιστές από το μπλόκο της Νίκαιας (σ.σ.: τρεις ημέρες έχουν στήσει μπλόκα, τη δεύτερη τους έστειλε μέσω αστυνομίας το «ραβασάκι»).

Μάλιστα, τους καθίζει «στο σκαμνί», χωρίς καν απολογία, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, στην προσπάθειά τους να τους τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει τους αγώνες του αγροτικού κινήματος.

Είναι χαρακτηριστικό πως η κατηγορία στήθηκε στο άψε – σβήσε, στηριζόμενη σε δημοσιεύματα του Τύπου που, μάλιστα, προηγήθηκαν του «αδικήματος» του στησίματος του μπλόκου. Τα κλητήρια θεσπίσματα στους κατηγορούμενους αποδόθηκαν τάχιστα, την ίδια μέρα που γράφτηκαν.

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση θέλει να κρύψει «κάτω από το χαλί» και με δικαστικές αποφάσεις τις δικές της ευθύνες, δηλαδή το ξεκλήρισμα του μικρομεσαίου αγρότη. Παράλληλα, θέλει να στείλει, και πλανάται πλάνην οικτρά για αυτό, μήνυμα προς όλους όσοι αντιστέκονται στις πολιτικές της, ότι δηλαδή θα τους τιμωρήσει, ώστε να συνεχίσει ανεμπόδιστα την εφαρμογή της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτική της.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση η απάντηση των αγροτών είναι σαφής προς την κυβέρνηση: «Η απάντησή μας στον αυταρχισμό, στην τρομοκρατία και την αντιδημοκρατικότητα της κυβέρνησης θα δοθεί με την ενίσχυση των υπαρχόντων και το στήσιμο νέων μπλόκων από άκρη σε άκρη της Ελλάδας».


ΥΓ. Και να μη μιλήσει κανείς και για τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, τις προκλητικές δηλώσεις, που απευθυνόμενος στους αγρότες τους είπε να μην προβάλλουν αιτήματα που είναι… υπερβολικά, γιατί θα προκαλέσουν… κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον τους.