Αγροτικά μπλόκα: Διαδικασίες «fast track» για την ποινικοποίηση του αγώνα. Αγροτοδικεία την 1η Μάρτη

Φωτογραφία αρχείου

Δεν πέρασαν δύο ημέρες από τότε που οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έστησαν μπλόκα, σε διάφορες περιοχές της χώρας, ζητώντας επιτακτικά λύσεις σε προβλήματα που αφορούν στην επιβίωση και στο επάγγελμά τους, και η κυβέρνηση δεν έχασε χρόνο για να ποινικοποιήσει τους αγώνες του αγροτικού κινήματος.

Αποδεικνύοντας ότι η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι χέρι με την καταστολή και την τρομοκράτηση, όπως έχει αναφέρει πολλές φορές το ΜΕΤΑ, η αστυνομία, μια μόλις μέρα από το στήσιμο αγροτικών μπλόκων στη Νίκαια, έστειλε χαρτί με το οποίο παραπέμπονται άμεσα σε δίκη ως ηθικοί αυτουργοί για την κατάληψη του οδοστρώματος από τα τρακτέρ αγροτοσυνδικαλιστές. Οι διαδικασίες, όπως προαναφέρθηκε, είναι «fast track», καθώς παραπέμπονται σε αγροτοδικείο, που στήνεται για την 1η Μάρτη.

Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής

Το ΜΕΤΑ καταδικάζει τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων από την κυβέρνηση και ζητεί να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον όλων όσοι αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Στέκεται αλληλέγγυο στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους και μάχεται μαζί τους ενάντια:

– στην άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, στον ΕΦΚΑ και τον ΕΛΓΑ, τον ΕΝΦΙΑ και τα κάθε είδους χαράτσια,

– στο υπέρογκο κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα που μειώνουν κάθε χρόνο το εισόδημά τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιβιώσουν, να καλλιεργήσουν και να παράγουν,

– στους πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις.