15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΜΕΤΑ Αλίμου: «Ντίλερ» ασφαλιστικών εταιρειών η ΣΥΝΑΝ και ο πρόεδρος του Συλλόγου

Πρόσφατα

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 συγκλήθηκε Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου.

Αρχικά τέθηκε το θέμα ομαδικής ασφάλισης των εργαζομένων. Ο Πρόεδρος είπε πώς θα μας ενημερώσει για κάποιο πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλειας για το οποίο έχει συνεννοηθεί ο ίδιος και η παράταξή του, που αφορά εξετάσεις και μικροεπεμβάσεις . Σαν ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου ρωτήσαμε αν θα υπάρξει επιβάρυνση των εργαζομένων και μας απάντησαν ότι το κόστος επιβαρύνει εξολοκλήρου τους εργαζόμενους. Δηλώσαμε την αντίθεση μας διότι δεν βρίσκουμε τον λόγο να «μεσολαβεί» ο Σύλλογος εργαζομένων για να ωφελούνται ιδιωτικές εταιρείες και να επιβαρύνεται ο εργαζόμενος.

Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε την ΣΥΝδικαλιστική ΑΝατροπή Αλίμου στον συνδικαλιστικό της κατήφορο. Την ώρα που οι εργαζόμενοι δίνουν αγώνες κατά των ιδιωτικοποιήσεων σε υγεία, παιδεία, δήμους, ασφαλιστικά ταμεία και αλλού, το Προεδρείο του Συλλόγου επιλέγει να γίνει ντίλερ  ασφαλιστικών εταιρειών. Αντίθετα, οι ίδιοι που προτείνουν ιδιωτικές λύσεις ασφάλισης δεν κάνουν τίποτα για να υπερασπιστούν την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά μένουν στα λόγια.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την Ημερίδα της ΠΟΕ-ΟΤΑ , αναφέρθηκε από το προεδρείο ότι θα πρέπει να συστήσουμε επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας όπως προβλέπει ο νόμος. Τους θυμίσαμε ότι στην αρχή της θητείας του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου το έθεσε θέμα στη συνάντηση με τον Δήμαρχο, όμως ο Σύλλογος δεν προχώρησε ποτέ σε συζήτηση και υλοποίηση.

Σε θέμα που αφορά δικαστικά έξοδα εργαζομένων προσήλθαν ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου, συνάδελφοι και συζητήθηκε η οικονομική τους ενίσχυση που αφορά δικαστικά έξοδα για υπηρεσιακή υπόθεση πριν από μερικά χρόνια.

Τα χρήματα αυτά προέρχονται από επιχορήγηση του Δήμου προς τον Σύλλογο για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η παράταξή μας έχει επανειλημμένα δηλώσει την αντίθεση του για την επιχορήγηση του Συλλόγου από τον Δήμο διότι δημιουργούνται δεσμεύσεις και υποχρεώσεις προς την Δημοτική Αρχή που εμποδίζουν τον πραγματικό σκοπό και την ανεξαρτησία του Συλλόγου.

Δηλώσαμε πώς η οικονομική ενίσχυση των συναδέλφων από τον Σύλλογο Εργαζομένων δεν μπορεί να είναι επιλεκτική αλλά πρέπει να αφορά όλους τους εργαζόμενους που είναι μέλη του και ασφαλώς σε καμία περίπτωση δεν μπορούν τα κριτήρια να είναι υποκειμενικά. Θέση μας είναι πώς ο Σύλλογος οφείλει να ενισχύσει οικονομικά όλους τους συναδέλφους που ταλαιπωρηθήκαν άδικα και εξαντλήθηκαν οικονομικά.

Οι συνάδελφοι όμως που έχουν στοχοποιηθεί σε όλη την διάρκεια της θητείας της από τη Δημοτική Αρχή και έχουν διωχθεί μόνο και μόνο επειδή διεκδίκησαν τα νόμιμα, η ΣΥΝ. ΑΝ. Αλίμου όχι μόνο δεν συναίνεσε να ενισχυθούν οικονομικά οι συνάδελφοι για τα δικηγορικά τους έξοδα στα απανωτά πειθαρχικά, αλλά δεν μπήκε καν στον κόπο να καταγγείλει τις άδικες και αβάσιμες πειθαρχικές διώξεις. Με τον ισχυρισμό πως θα αντιδράσει ο Δήμαρχος αν μάθει ότι ενισχύουμε οικονομικά αυτούς που στοχοποίησε ο ίδιος, απορρίφθηκε η πρόταση του ΜΕΤΑ να στηριχθούν όλοι οι συνάδελφοι. Το ΜΕΤΑ επέμεινε ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί σε Γενική Συνέλευση και να αποφασίσει το σύνολο των συναδέλφων αφού πρόκειται για χρήματα που τους αφορούν.

Παρόλα αυτά η πλειοψηφία του Δ. Σ. αποφάσισε να ενισχύσει επιλεκτικά συναδέλφους, ανάμεσά τους τον πρώην Πρόεδρο και τον νυν Πρόεδρο του Συλλόγου.

Για μια ακόμη φορά το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου έφερε προς συζήτηση στο Δ.Σ. το θέμα της αποστολής των φακέλων των υπαλλήλων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ώστε να κριθούν όπως ορίζει ο νόμος. Όμως ο Πρόεδρος του Συλλόγου δεν δέχτηκε να το συζητήσει χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τη δήθεν διαφωνία του με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας. Έναν αναξιοκρατικό Οργανισμό όμως τον οποίο, ο ίδιος εισηγήθηκε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο προκειμένου να υπερασπιστεί την απόφαση της Δημοτικής Αρχής, λειτουργώντας ενάντια στις παρεμβάσεις που κάναμε ως προεδρείο του Συλλόγου τότε.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο σημερινός πρόεδρος γνωρίζει πολύ καλά ότι παράνομα κατέχει την θέση του αναπληρωτή Διευθυντή (Ν.4369/2016), γι’ αυτό δεν θέλει να ακούει για αξιοκρατία και κρίσεις προϊσταμένων. Η Δημοτική Αρχή, για προφανείς σκοπούς, συνεχίζει να τον διατηρεί στη θέση αυτή, την ώρα που διώκει συνεχώς πειθαρχικά, παραγκωνίζει και υποβιβάζει υπαλλήλους που προηγούνται, κατέχοντας πανεπιστημιακή εκπαίδευση, μεταπτυχιακούς τίτλους αλλά και πολύχρονη εμπειρία.

Ζητάμε, για μια ακόμα φορά, από τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Κονδύλη Ανδρέα να σταλούν οι φάκελοι στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και να γίνουν άμεσα οι κρίσεις για όλους τους εργαζόμενους  συναδέλφους του Δήμου.

Για εμάς το θέμα της περικοπής μισθών των εργαζομένων στην καθαριότητα από τον ίδιο τον πρόεδρο του Συλλόγου, βαφτίζοντας ως απεργίες τις κινητοποιήσεις που είχε προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, παραμένει ανοικτό. Ο Κώδικας Κοινοτικών και Δημοτικών Υπαλλήλων αναφέρει ότι οι περικοπές ημερομισθίων κοινοποιούνται στους ενδιαφερόμενους με απόδειξη. Με αυτή οι έχοντες έννομο συμφέρον έχουν δικαίωμα, εντός δέκα ημερών από την επίδοση, να προσφύγουν στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο το οποίο αποφαίνεται οριστικώς. Με ευθύνη του Αναπληρωτή Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Γεωργακόπουλου Δημήτρη δεν επιδόθηκαν ποτέ οι αποδείξεις που αφορούν τις περικοπές με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει προσφυγή στο Υπηρεσιακό. Στην προσπάθεια του προηγούμενου Προεδρείου να κινηθεί για τη δικαίωση των συναδέλφων απευθύνθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία αποφάνθηκε ότι αρμόδιο είναι το Υπηρεσιακό. Η απάντηση όμως δεν κοινοποιήθηκε ποτέ υπηρεσιακά αλλά στις 25 Ιανουαρίου 2019 ο Πρόεδρος του Συλλόγου έφερε τα έγγραφα στο Δ. Σ. ανεπίσημα. Ένα χρόνο αργότερα.

Ζητάμε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γεωργακόπουλο Δημήτρη να συγκαλέσει Δ.Σ. να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξει τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων ακόμα και τώρα. Να επιδοθούν οι αποδείξεις στους εργαζόμενους και να κάνουμε παρέμβαση στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ώστε να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι.

Τέλος, τους τελευταίους μήνες ο Πρόεδρος του Συλλόγου καυχιόταν ότι ως ΔΕ Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών έβαζε την υπογραφή του για να πληρωθούν οι 73 εργαζόμενοι στην Καθαριότητα που με αγώνες των ίδιων και των συναδέλφων προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους μέχρι σήμερα. Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 πληροφορηθήκαμε ότι ο ίδιος δεν υπογράφει για να λάβουν οι ίδιοι, δεδουλευμένες υπερωρίες διότι φοβάται τυχόν καταλογισμό. Αναρωτιόμαστε όμως πώς αφού γνώριζαν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους, τους ανέθεσαν υπερωριακή εργασία και τώρα αντιτείνουν την λύση των ρεπό, τη στιγμή που κόβουν ήδη άδειες για να μπορέσει να βγει το πρόγραμμα.

Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου δηλώνει πώς δεν θα σταματήσει να είναι παρόν στους αγώνες των εργαζομένων και δεν θα επιτρέψει να μπαίνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στην κλίνη Προκρούστη.


28 Ιανουαρίου 2019
ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις